OBNAVLJANJE SARADNJE HERCEG NOVOG I BARLETE

OBNAVLJANJE SARADNJE HERCEG NOVOG I BARLETE

206
0
Podijeli

Krajem ove sedmice predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić sa saradnicima posjetiće grad pobratim Barletu. Time će nakon 20 godina biti obnovljenja saradnja ova dva grada s dvije obale Jadrana.

Ovo je, inače, bio i dogovor prilikom prve posjete Herceg Novom, ambasadora Italije u Crnoj Gori Vinćenca Del Monaka, u novembru prošle godine. Tada je rečeno da će do susreta u Barleti doći pred početak regate Tera da Mare 2014.
Dugu tradiciju veza između Herceg Novog i Barlete treba obnoviti i unaprijediti, jer za to postoje realne predispozicije u mnogim oblastima, bio je zajednički stav hercegnovskog predsjednika Mandića i ambasadora Del Monaka.
– Zainteresovani smo da u oblasti maslinarstva i prerade maslinovog ulja lokalnim proizvođačima ponudimo nove tehnologije i znanje – kazao je del Monako.
Jedna od ideja je bila i da se u nekoliko crnogorskih gradova upriliči promocija italijanskog filma.
Prijateljstvo koje Herceg Novi gaji sa regijom Pulja i bratimljenje s gradom Barletom traje od 1969. godine.
Herceg Novi je grad pobratim i sa francuskim Vaurealom, zatim slovenačkim Novim Mestom, kao i sa gradovima u Srbiji, Bačkom Topolom, Beočinom, Zemunom i Čajetinom, Prizrenom na Kosovu i Centrom Sarajevo u Bosni i Hercegovini.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code