Obnavljanje uniformi za hercegnovsku komunalnu policiju

Obnavljanje uniformi za hercegnovsku komunalnu policiju

4
Podijeli

Opština Herceg Novi ugovorila je  sa nikšićkom kompanijom Spark d.o.o. nabavku dijela uniformi sa Službu komunalne policije, u vrijednosti od 4.948 eura sa PDV-om.

Kako je precizirano ugovorom, Opština kao  naručilac treba da isplatiti iznos  na račun nikšićke firme  kod Atlas banke, 50% po potpisivanju ugovora,  a 50% nakon isporuke robe.

Picerija i restoran

Nabavka ne podrazumijeva kompletnu uniformu, već samo djelove, odnosno jaknu, košulju ili pantalone u zavisnosti od potrebe, objašnjava načelnica Komunalne policije, Marija Andrić:

“To je samo dopuna postojeće, koja je istrošena i pohabana, pa je zato moramo obnoviti onim što nedostaje. Kao službenici Komunalne policije obavezni smo Zakonom da budemo uniformisani, tako da je ovo praktično poštovanje onoga što Zakon nalaže”, kazala je Andrić.

Isporuka dijela uniformi trebalo bi da bude obavljena 15 dana od dana davanja brojeva za veličinu.

Podsjetićemo i da je u aprilu prošle godine Opština nabavila novih 13 Škodinih vozila za potrebe opštinskih službi, među kojima je i Služba Komunalne policije.  Vozni park morao je biti prilagođen odredbama novog Zakona o komunalnoj policiji, prema kojem je Opština u obavezi da ima unificirana vozila. Pripadnici Službe komunalne policije opremljeni su i prinudnim sredstvima (pendreci, lisice i ostala dodatna oprema) koji se primjenjuju u skladu sa zakonom, za neophodne aktivnosti  Komunalne policije.

Opština Herceg Novi  je za nabavku 13 novih vozila marke Škoda iz budžeta Opštine izdvojila 167.987 eura. Ugovor o nabavci potpisan je sa firmom „Auto Čačak Podgorica“, koja je bila najpovoljniji ponudač na tenderu.

4 Komentari

  1. OBAVEZNA JE OPSTINA I DA VODI RACUNA O RADNICIMA KOMUNALNOG STAMBENOG PREDUZECA,LJUDI KOJI RADE NA ODRZAVANJU PUTEVA RADE U FARMERKAMA I TRENERKAMA,NEMAJU NIKAKVU ZASTITNU OPREMU,TESKO SU UOCLJIVI NA PUTU JER NEMAJU NIKAKVE FLUORESCENTE JAKNE, RADNE CIPELE ITD.
    STA CE KOMUNALNOJ JAKNE KAD NEIZBIJAJU IZ AUTA,NJIMA SE SAMO PANTALONE NA ZADNJICI TROSE.
    S R A M O T A.

    42
    2

Ostavite komentar

*

code