OBNOVA VILE “LAFOREST”

OBNOVA VILE “LAFOREST”

359
0
Podijeli

turisticka org HNRenoviranje vile “Laforest”, u kojoj je smještena Turistička organizacija Herceg Novog trebalo bi da počne sjutra. Radovi će trajati oko dva mjeseca i sve bi trebalo da bude gotovo do 19-20 decembra, potvrdio je našem radiju prvi čovjek opštine Dejan Mandić, ujedno i predsjednik Skupštine TO.
Troškove čitave sanacije snosiće vlasnik stana u potkrovlju zgrade, Špiro Manojlović, kazali su nam iz Turističke organizacije. Razlog zbog kojega se Manojlović odlučio na investiciju je veoma dotrajala krovna konstrukcija zbog koje se i prilikom najmanje kiše, javljaju problemi. “Građevinska dozvola je obezbijeđena kao i saglasnost Uprave za zaštitu kulturnih dobara”. To je svakako dobro i za Turističku organizaciju, koja je vlasnik srednje etaže, da dođe do novog krova i da se zgrada sredi. To je i naš veliki interes i u svemu tome prolazimo i mi dobro” – kazao je predsjednik Mandić.
Rekonstrukcija podrazumjeva statičko obezbjeđenje zgrade i podizanje krova 20 do 30 cm, nove nosače. Za vrijeme renoviranja zgrade, Turistička organizacija će biti premještena u Njegoševu ulicu br. 11.
Podsjetićemo kratko i da je “Vila Laforest” podignuta prije Drugog svjetskog rata, između 1934. i 1935. godine, a ime je dobila po tadašnjem vlasniku kuće, izvjesnom češkom fotografu Laforestu. SIZ za turizam i Turistički savez Boke Kotorske su 1978. godine kupili jedan sprat i adaptirali za svoje prostorije, odnosno današnju Turističku organizaciju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code