OBRAD GOJKOVIĆ: NEMAM INGERENCIJE DA NEKOME DAJEM ILI USKRAĆUJEM PLATE

OBRAD GOJKOVIĆ: NEMAM INGERENCIJE DA NEKOME DAJEM ILI USKRAĆUJEM PLATE

181
0
Podijeli

Obrad GojkovićNišta od navedenih optužbi Radmile Ćapin nije tačno, jer nemam ingerencije da nekom dam il ne dam platu, tako da to nema veze se istinom – kazao je Radiju Jadran, predsjendik OO SNP-a i poslanik, Obrad Gojković, komentarišući izjavu doskorašnje direktorke JU „Gradski muzej Mirko Komenović i Galerija Josip Bepo Benković”, Radmile Ćapin.

On tvrdi da nije obustavio isplatu plata zaposlenima, jer za to i nema ingerencije.
– Svi zanju da niti sam zaposlen u opštini niti imam dodirnih tačaka sa isplatama zarada bilo koga. Istina je samo da godpođa Radmila Ćapin i njen suprug nanose štete ovoj ustanovi i opštini Herceg Novi – tvrdi Gojković.
Upravo zbog iznošenja, kako kaže ovakvih neistina i prijetnji koje su mu bile upućene obratio se sinoć hercegnovskoj policiji, a već jutros dobio informcije koje mu idu u korist.
On je takođe negirao i da je na bilo koji način uticao na predsjednika opštine Dejana Mandića i direktnim prijetnajma upućenim njemu, uspio da obustavi isplatu zarada zaposlenima u JU Muzej i Galerija.
– Dejan Mandić je odgovroran čovjek koji svoj posao na isti takav način i obavlja, a naša komunikacija se nikada nije odvijala na tom niovu.
Mi smo saradnici koji komuniciraju na najvećem stepenu uzajamnog poštovanja koji nikada nije prešao granicu morala i poštenja – kaže Gojković, ističući da potvrdu za to možemo potražiti i kod samog predsjednika Mandića.
Na pitanje da li možda zna zašto su sva preduzeća koja se finansiraju iz budžeta dobila plate, a nisu samo zaposleni u JU Muzej i Galerija, Gojković kaže da može samo to da pretpostavi.
– Ni ne znam da je došlo do toga da oni prime plate ili ne, a ako se to i dogodilo, pretpostavljam da su zaposleni u opštini odlučili da insistiraju na zakonitosti. Odbornici su donijeli odluku o postavljanju jedne osobe za direktoricu ove JU, ali sadašnja postava ne želi da ode sa tih pozicija ikao su odlukom Skupštine skinuti sa tih pozicija – kaže Gojković.
Gojković to naziva opstrukcijom rada JU uz nerad Ministarstva kulture i podršku odbornika DPS-a koji se, kako kaže, zalažu da Radmila Ćapin i njen suprug i dalje vode muzej i za sve koriste političke veze.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code