Početna Društvo Obrušeni kameni zid na Škveru skoro obnovljen

Obrušeni kameni zid na Škveru skoro obnovljen

1

skver sanacija zida 090516 2Sanacija kamenog zida na Škveru, pored lokala “Do Do”, koja je počela sredinom aprila je pri kraju, a čitav posao trebalo bi da bude gotov do 16. maja, potvrdio je našem radiju, Ognjen Karadžić, vlasnik firme “Fortis Mont” koja je izvodi radove.

Kako je Karadžić pojasnio, zid do šetališta je završen, jer je to bio lakši dio. Manji problem predstavlja zid iznad tog koji se ručno iskopava i šaluje:

“Najgori je bio iskop i temelji, pošto je zemlja propadala. Sad kako smo izašli u visinu, posao je pri kraju. Ostaje nam još da izbetoniramo i vratimo kamen u prvobitno stanje”, pojasnio je Karadžić.

skver sanacija zida 090516 4Vrijednost investicije je 16 hiljada eura.

Primjetili smo i da je na nekoliko mjesta u blizini ove lokacije puklo više ploča sa Šetališta, što je vjerovatno posljedica teških mašina. Za očekivati je da ovaj izvođač, kao što je trebalo da urade i drugi duž Šetališta, zamjeni polomljene ploče.

1 komentar

  1. Premali posao za mjesec dana uz svu mehanizacijiu i uzurpaciju velikogdijela setalista. Radovi nece biti gotovi do 16.05 zivi bili pa vidjeli, a ploce nece biti sanirane!!!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code