Početna Društvo Obučene 104 nezaposlene žene za pomoć u kući starijima

Obučene 104 nezaposlene žene za pomoć u kući starijima

1

Crveni krst Crne Gore organizovao je u Sutomoru obuku za pružanje usluge pomoć u kući za starije, koju je prošla 21 nezaposlena žena iz više crnogorskih opština, Bijelog Polja, Herceg Novog, Bara, Nikšića, Podgorice i Budve.

Kako je saopšteno iz te humanitarne organizacije, od početka godine realizovali su pet obuka za pružanje usluge pomoć u kući, koje su prošle  104 žene iz 12 opština – Danilovgrada, Podgorice, Cetinja, Mojkovca, Berana, Pljevalja, Tivta, Bijelog Polja, Herceg Novog, Bara, Nikšića i Budve.

Selekcija kandidatkinja koje su pohađale obuku od srijede do danas, obavljena je u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i njihovim područnim jedinicama.

Selekcija je realizovana i na osnovu javnog poziva koji je CKCG objavio početkom septembra putem društvenih mreža i medija.

Sve obuke održane su po akreditovanom programu, a sve učesnice su po završetku dobile sertifikat koji izdaje Zavod za socijalnu i dječju zaštitu.

Za polaznice obuka obezbijeđen je smještaj, ishrana, nadoknađeni putni troškovi i priručnici za rad.

Realizatori obuke su bili zaposleni CKCG i iskusne gerontodomaćice.

Inače, obuke su dio projekta “Pomoć u kući – profesija budućnosti”, koji finansiraju Grad Beč i Austrijski Crveni krst, a partneri na projektu su bili Zavod za zapošljavanje Crne Gore, kao i Zavod za socijalnu i dječju zaštitu.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code