Početna Društvo Obuka vozača u auto-školi „Vlačić“ na novom, savremenom poligonu

Obuka vozača u auto-školi „Vlačić“ na novom, savremenom poligonu

2

U Sutorini je danas, preko puta nekadašnjeg motela Vinogradi otvoren novi poligon za obuku vozača, koji je izgradila auto-škola „Vlačić“ iz Herceg Novog, koja postoji već 27 godina.

Jedan od najsavremenijih poligona za obuku kandidata za vozače je zvanično otvorio generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, Veljko Tomić, koji je podsjetio da se na putevima u Crnoj Gori svakodnevno dešavaju brojne saobraćajne nezgode, često i sa fatalnim posljedicama.

– To nas sve zajedno obavezuje da posao koji radimo shvatimo ozbiljno i da svi moramo znati koliko je važan posao koji obavljaja, između ostalih, auto-škola „Vlačić“ – kazao je on.
Tomić je napomenuo da je auto-škola „Vlačić“ jedna od najstarijih u Crnoj Gori i sa najdužom tradicijom, naglasivši društvenu odgovornost ove auto-škole kroz pomoć i besplatne obuke koje pruža mladim kandidatima za vozače.

Po riječima predsjednika komisije za polaganje vozačkog ispita, Veselina Pićurića auto-škola „Vlačić“ zna da samo ulaganjima u kvalitetne uslove za rad može obezbjediti kandidatima da iz škole izađu sa punim znanjem, kompetencijama i vještinama, koje će ih kao što i slogan kaže „Sigurno svim stazama svijeta“, povesti svim putevima.

– To je ono za šta treba da se izborimo, da naše mlade obučimo, a to ćemo uraditi samo ako imaju kvalitetne uslove i najsavremeniji vid nastave. Jedino ulaganjem u kvalitet i ono što mladi ljudi najviše vole – da znanje usvajaju na što lakši način. To se postiže kada imate najkvalitetnije uslove, automobile i kada je način prenošenja znanja u teorijskoj obuci na najsavremenijoj opremi – kazao je on uz želje Vlačićima da i u budućnosti uspješno vode auto-školu.

Direktor auto-škole, Slobodan Vlačić istakao je da je ova firma uradila sve kako bi izgradila najbolji poligon za obuku vozača, jer to je investicija koja će se isplatiti u budućnosti.

– Ovaj poligon dobro dođe da se stacionarni saobraćaj usavrši, da bi kandidati poslije položenog ispita mogli da parkiraju vozila na određenim mjestima, što ponekad nije jednostavno ni onima sa više iskustva – kazao je Vlačić.

On je informisao da je obuku u školi do sada prošlo 8240 vozača svih kategorija. Izgradnjom novog poligona, uz novi kabinet, ova auto škola kompletirala je sve tehničke uslove za najsavremeniji način obuke novih vozača.

– Poligon je izgrađen na prostoru od 1200m² visokokvalitetnog asfaltiranog puta, sa svim što je neophodno, ne samo za obuku, već i za polaganje – ističe Vlačić.

U voznom parku ove škole su najsavremenija vozila, od teretnog Mercedesa, preko dva putnička, uz tri Forda modela Fiesta, koji su se pokazali kao izuzetno dobri za obuku vozača u gradskoj vožnji.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code