Obuka za 22 interna provjerivača u hercegnovskom „Vodovodu“

Obuka za 22 interna provjerivača u hercegnovskom „Vodovodu“

2450
3
Podijeli

U  preduzeću „Vodovod i kanalizacija” d.o.o  protekla tri dana održana je obuka za interne provjerivače, kao dio projekta implementacije integrisanog sistema menadžmenta. Polaznici su bili 22 zaposlena, iz svih sektora u tom preduzeću.

Cilj obuke je bio da se zaposleni upoznaju za zahtjevima najnovijih verzija međunarodnih standarda ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, ISO 19001 i HACCP . Time i da se osposobe za sprovođenje internih provjera u skladu sa zahtjevima ovih standarda, koji su integrisani u sistem menadžmenta preduzeća radi zadovoljstva potrošača, bezbjednosti vode i zaštite životne sredine.

Picerija i restoran

Sa druge strane, obuka je doprinijela podizanju svijesti zaposlenih, prije svega na nivou srednjeg menadžmenta, o potrebi i značaju implementacije ovih sistema, što svakako doprinosi održivosti hercegnovskog „Vodovoda“ u tržišnim uslovima poslovanja.

Obuku je sprovela sertifikaciona kuća „Bureau Veritas Certification“, jedan od globalnih lidera u ovoj oblasti, koja je inače i sertifikovala ovaj integrisani sistem menadžmenta i ima nadzor nad njegovom primjenom. Predavači su bili vodeći provjerivači ovih sistema Vladimir J. Simić i Milan Dopuđa, među najpriznatijim regionalnim ekspertima u ovim oblastima.

Na kraju obuke svi polaznici su uspješno položili predviđeni ispit, o čemu će im biti izdati međunardno priznati sertifikati.

Ovim su stvoreni svi uslovi da se brže i lakše obavi usklađivanje postojećeg integrisanog sistema menadžmenta u „Vodovodu“ sa najnovijim verzijama ovih standarda, koji su stupili na snagu 2015, odnosno 2017. godine, sa periodom tranzicije do 2018. godine.

Obuka je sprovedena uz aktivnu pomoć i podršku Službe za upravljanje kvalitetom Opštine Herceg Novi, koja će se i dalje starati o implementaciji ovih sistema u ovom preduzeću.

3 Komentari

  1. E kad vidim lica nekih od ovih polaznika smrači mi se, perjanice bivše vlasti, samo cu reci sa ovakvima ce vodovod daleko dogurat. Jeleni Djaković svaka cast kako vodi preduzeće, ali ovakvi joj ne trebaju!!!!!!
    9    11

Ostavite komentar

*

code