Obuka za kompostiranje za 60 poljoprivrednika iz Boke

Obuka za kompostiranje za 60 poljoprivrednika iz Boke

1
Podijeli

Program obuke uspostavljanja održivog upravljanja zelenim otpadom iz poljoprivredne proizvodnje – kompostiranje, za 60 poljoprivrednih proizvođača  Kotora, Tivta i Herceg Novog, biće sproveden od oktobra ove do maja naredne godine. To je dio  obuke u okviru projekta ” Aktivna Agro Javnost”. Program podrazumjeva distribuciju kopostera zapremine 400l za 45 poljoprivrednih proizvođača, praktičnu obuku uspostavljanja kompostiranja zelenog otpada iz poljoprivredne proizvodnje i  praćenje procesa kompostiranja kroz periodične posjete projektnog tima.

Zainteresovani poljoprivredni proizvodjači iz Boke  mogu se prijaviti za učešće u programu obuke do 10. oktobra 2017. godine. Prijavni formular i sve potrebne informacije mogu se dobiti na:

Picerija i restoran

Eko Centar DELFIN : +382 67 288 608 / +382 67 215 527 / e-mail: ecodelfinkotor@gmail.com/ Poslovni centar Rakite bb Škaljari Kotor 85330

Maslinarsko društvo Boka: +382 67 201 732 / e-mail: maslina.boka@gmail.com/  www.maslinaboka.org

Udruženje privatnih vlasnika šuma i poljoprivrednika Herceg Novi: +382 69 606 299/ e-mail: pavlehn@gmail.com

Nakon prijavnog roka, projektni tim “Aktivna Agro Javnost” će obraditi prijavne formulare i obavijestiti poljoprivredne proizvodjače o terminu i mjestu održavanja programa obuke.

Projekat “Aktivna Agro Javnost” realizuje se od 12. juna ove godine, a finansira se iz fondova Evropske unuje u okviru programa “Grant & training programme – Jačanje kapaciteta NVO u zagovaranju i razvoju politika na zapadnom Balkanu “.

Projekat realizuju NVO “Ekološki centar Delfin” u partnerstvu sa NVO “Maslinarsko društvo Boka” iz Tivta i NVO “Udruženje privatnih vlasnika šuma i poljoprivrednika Herceg Novi”, a u saradnji sa opštinama Kotor, Tivat i Herceg Novi i medijima Radio Kotor, Radio Tivat i Radio Jadran.

Kroz ovaj projekat  radiće se na informisanju i edukaciji donosioca odluka, poljoprivrednih proizvodjača, javnosti i svih  relevantnih  aktera o značaju i prednostima uspostavljanja održivog upravljanja  zelenim otpadom iz poljoprivredne proizvodnje. Takođe radiće se i na uspostavljanju efikasanog mehanizama saradnje između udruženja poljoprivrednih proizvođača i lokalnih uprava u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom u procesu donošenja odluka, a kroz zajednički rad na poboljšanju sadržaja Lokalnih Planova Upravljanja Otpadom (LPUO),  u oblasti održivog upravljanja zelenim otpadom iz poljoprivredne proizvodnje.

1 komentar

  1. Iza kuće naslaži blokove ili palete,trpaj zeleni otpad a moze i malo stajnjaka da proces brze ide.Gomilu pokrivaj da nije direktno sunce ili kisa i gledaj da bude uvijek malo vlage.Ponekad izmjesaj kompost.Sacekaj par mjeseci da se stvori humus.Upravo si obucen!

Ostavite komentar

*

code