Obuka za prva zanimanja za pripadnike romsko-egipatske populacije

Obuka za prva zanimanja za pripadnike romsko-egipatske populacije

1250
1
Podijeli

Zavod za zapošljavanje Crne Gore u partnerstvu sa Centrom za obrazovanje i trening centrom ZOPT, realizovaće projekat pod nazivom “Korak bliže ka tržištu rada”. Ovaj projekat finansira se iz pretpristupne pomoći (IPA), kazali su Radiju Jadran iz hercegnovskog Zavoda za zapošljavanje.

U okviru projekta biće organizovane obuke za prva zanimanja za pripadnike romsko-egipatske populacije, za najmanje 50 kandidata na nivou Crne Gore, nakon čega je projektom planirano da 10% onih koji su uspješno završili obuku dobije zaposlenje.

Picerija i restoran

Na evidenciji Biroa rada Herceg Novi trenutno se nalazi 71 nezaposleno lice RE populacije. Selekcija kandidata odvijaće se u svim područnim jedinicama Zavoda za zapošljavanje, dok će obuka biti organizovana u sve tri bokeljske opštine.

Prve aktivnosti obuhvataju motivisanje, predselekciju i selekciju kandidata prema zadatim kriterijumima. Ovo će rezultirati formiranjem grupa kandidata pripadnika RE populacije, koji će biti uključeni u obuku za prva zanimanja. Selekcije i informisanje obavljaće se u područnim jedinicama Biroa rada.

Obuke će se sprovoditi u zavisnosti za šta motivisana lica iskažu interesovanje. Lica treba da budu funkcionalno pismena, što znači da nije neophodno da imaju završenu osnovnu školu, već  samo da posjeduju elementarnu pismenost.

Početak obuke predviđen je za jun. Svim kandidatima biće obezbjeđeni putni troškovi i obrok.

Iz Biroa rada Opštine Herceg Novi pozivaju sva nezaposlena lica romsko-egipatske populacije da se jave Zavodu zbog uključivanja u program obuke.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code