Obuka za sigurno upravljanje motociklom

Obuka za sigurno upravljanje motociklom

4
Podijeli

Seriju dvodnevnih treninga bezbjedne vožnje za motocikliste sa licenciranim instruktorima iz Slovenije i Srbije za građane Crne Gore organizovaće tokom aprila i maja NVO Moto klub Bezbjednost.

Prvi trening zakazan je za 21. i 22. april u Podgorici, nakon toga 28. i 19. aprila u Budvi, a treći trening biće organizovan 5. i 6. maja u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Obuka će biti organizovana i za policijske službenike na Policijskoj Akademiji u Danilovgradu. Prva grupa policijskih službenika na motorima će imati petodnevni trening od 23. do 27. aprila, za drugu grupu će trening biti organizovan od 30. aprila do 04. maja.

U okviru dvodnevne osnovne obuke za građane, biće obrađena priprema motocikla i motocikliste za vožnju, pravilan položaj vozača na motociklu. Pored toga polaznici treninga vježbaće održavanje ravnoteže, upravljanje i vođenje motocikla, kao i upravljanje tokom spore vožnje, tehniku vođenja pogledom, tehniku obrnutog upravljanja, vožnju u zaokretima i dejstvo sila na motocikl, iznenadno kočenje, odnosno kočenje u panici i slalom.

Policijski službenici će tokom petodnevne obuke imati i napredni trening koji obuhvata “osmicu”, napredni slalom, neravan teren, pravilnu procijenu bezbjedne distance, pravilno kočenje na različitim podlogama, izbjegavanje prepreke, iznenadno kočenje i zbjegavanje prepreke, iznenadno kočenje i izbjegavanje prepreke u nepoznatom pravcu, kočenje u krivini.

U okviru treninga bezbjedne vožnje biće obezbijeđen specijalan trenažni motocikl, na kojem će polaznici treninga moći da osjete koje su krajnje granice motocikla prilikom naginjanja u krivini.

Zainteresovani više informacija mogu dobiti na sajtu Kluba www.motoklub.me, Facebook stranici, kao i putem telefona 067/211-069.

4 Komentari

  1. Bez odgovarajuće uspješno završene škole i obuke niko ne bi trebalo da radi ništa čime može da pokvari svoj i tuđi život.Kad bi bog dao da se svi malo korigujemo,pa da počnemo da cijenimo svaki božiji dar,a zaboravimo sve što šteti bilo kome,život bi nam bio mnogo ljepši.Škola je nekad mnogo značila i generacijama dala osnovne poglede na život i rad.Valjda je i sad tako,ali niko neće da čita,jer se to prestalo cijenit.

    • Praksa pojedinih zemalja Evrposke Unije (Slovenija), je da se vozacka dozvola izdaje sa rokom vazenja od dvije godine, nakon odradjenog treninga bezbjedne voznje, sa sertifikatom, produzava se vozacka dozvola…

  2. Svaka obuka je dobra i korisna.Pitam se ko će obučiti sve veći broj motorista u Herceg Novom koji za vrijeme upravljana motociklom ne nose zaštitnu kacigu.
    Da li tu ima selektivne odgovornosti ili se ja varam.

    • Poštovani Prešo, krajem aprila i u toku maja, Moto Klub Bezbjednost u saradnji sa Upravom Policije Crne Gore ce organizovati veliku kampanju koja ce za cilj imati povecanje bezbjednosti motociklista u saobracaju. Akcenat ce biti na koristenju zastitne opreme, a zastitna kaciga je samo jedan dio zastitne opreme…

Ostavite komentar

*

code