Obuka za žene u preduzetništvu

Obuka za žene u preduzetništvu

1
Podijeli

Radionica pod nazivom Modeli finansijske podrške ženama u preduzetništvu, u organizaciji NVO Urban Nova, a u okviru novopodržanog projekta Women matters, biće održana sjutra u 11 časova u Domu omladine u Herceg Novom.

Cilj radionice je promovisati primjere i politike dobre prakse u Crnoj Gori, te ohrabrivati razmjenu znanja i iskustva manjih organizacija sa fokusom na rodnu ravnopravnost na lokalnom i nivou Boke Kotorske. Tema je ovoga puta samozapošljavanje žena kao mogućeg mehanizma unapređivanja njihovog ekonomskog položaja, najavljuju iz ove NVO.

Picerija i restoran

Ovo je druga obuka koja teži ka uspostavljanju saradnje organizacija kao i predstavnika javnog i privatnog sektora za proaktivno i efikasno djelovanje u postizanje rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori.

Prva radionica održana je 30. juna 2018. godine sa nazivom Nulta tolerancija- uloga civilnog sektora u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i organizovana je za potrebe izgradnje kapaciteta članica/ova organizacije.

Projekat će trajati do kraja godine. A predviđeno je da se kroz sastanke, radionice, infosesije i kampanju, osim temama preduzetništva žena i rodno zasnovanog nasilja, bavi i obrazovanjem žena.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se pridruže na radionici u nedjelju, kao i da pišu na urbannova.mne@gmail ukoliko žele da saznaju vise informacija.

Projekat je finansijski podržao Fond za aktivno građanstvo, kroz program De facto razvoj, koji je finansirala Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code