Ocean Lava Montenegro: Čak 260 mališana na trci Kids race, u Kotoru

Ocean Lava Montenegro: Čak 260 mališana na trci Kids race, u Kotoru

1
Podijeli

U okviru međunarodnog prestižnog događaja Ocean Lava Montenegro juče je u Kotoru održano takmičenje KIDS RACE, u trčanju na 800 metara. To je događaj sa distancama koje su prilagođenje uzrastu takmičara. Bilo je prijavljeno preko 260 učesnika.

U toj trci bila je sjajna Ivana Malavrazić, učenica VII razreda Osnovne škole Dašo Pavičić na Toploj, inače, članica Triatlon kluba X Herceg Novi. Ona je u ženskoj konkurenciji osvojila prvo mjesto, a u generalnom plasmanu bila je druga.

Picerija i restoran

Inače, osim učesnika iz Crne Gore na ovom prestižnom događaju takmiče se triatlonci iz 36 država.

Prihod od startina ide i u humanitarne svrhe.

Treću međunarodnu triatlon trku Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 15 zemalja svijeta, organizuje Triatlon klub Multisport akademija Mayer u Kotoru.

Ovaj, od nedavno i olimpijski sport, sastoji se iz tri discipline: plivanja, biciklizma i trčanja. Današnja trka biće prva trka u istoriji Crne Gore u dugoj distanci ili kako se to popularno naziva „half Ironman“ distanca koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21 km trčanja.

Sve discipline su na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code