Početna Oko nas Tivat Očekivan izbor Željka Komnenovića, neočekivana rasprava o razrješenju Siniše Kusovca

Očekivan izbor Željka Komnenovića, neočekivana rasprava o razrješenju Siniše Kusovca

11

Nosilac liste Narod pobjeđuje, Željko Komnenović, izabran je za predsjednika Opstine Tivat na sjednici Skupštine opštine. Zasijedanje je počelo, kako se i očekivalo, intoniranjem instrumentalne verzije državne himne, baš kao što je očekivan i izbor Komnenovića, u čemu je bio presudan glas odbornika SDP-a.

Tačnije, za izbor Komnenovića glasalo je 17 odbornika gradjanske liste Narod pobjedjuje, dva odbornika Bokeškog foruma, odbornik liste „Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat i odbornik SDP-a.

Uzdržani su bili odnbrnici SD-a i HGI-a, a protiv DPS-a.

Izboru Komnenovića prethodilo je većinsko glasanje za razrješenje dužnosti predsjedika Opštine dr Siniše Kusovca iz DPS-a, kao i neočekivano duga polemika o učincima njegovog upravljanja najmanjom bokeškom opštinom.

Uprkos tome što je DPS želio da od svečarske sjednice SO napravi fokus na razrješenje bivšeg predsjednika Opštine, ipak, ovo je dan istorije za Tivat, kazao je Komnenović, jer su na izborima građani rekli NE DPS-u i njegovoj politici:

-Prvi put je da jedna građanska lista napravi vlast i koaliciju. To je na ponos svih aktera koji će voditi grad u narednom periodu. Neće biti lako, s obzirom na pandemiju korona virusa, sveopštu ekonomsku situaciju, enormno partijsko zapošljavanje – istakao je Komenović, ubijeđen da će nova vlast ostvariti obećane rezultate.

Najavio je da će u najktraćem periodu krenuti u racionalizaciju lokalne uprave, pripremanje akata za to, kao i pravljenje Nacrta budžeta.

-Koliko sjutra, moramo se baciti na taj posao – poručio je Komnenović.

11 Komentari

 1. Ao sto se cini od dojuceranjih tigrova leoparda i jaguara iz redova DPS po Herceg Novome.Evo sad salecu pobjednike na izborima ispituju ko ce doc na koje mjesto nude svoje usluge da ih ovi novi prime u svoje redove, toboz nisu oni nikad ni bili za ozbiljno u DPS nego onako zbog posla i nekih sitnih usluga a sad bi i od ovih ako moze kako da se legalizuje nesto na divlje ogradjenk ili neki lokal na divlje otvoren isl.A oni ce za uzvrat ko dosad sto su spijavali DPS- u sad isto tako revnosno spijavat ovim novima.A ga jzvrat eto neke ” sitne usluge:.Mars bre fukare spijunske i dousnicke primit ce vas Krivokapic jedino ako je lud.Ne trebaju vise vase usluge a ako Dritan i il Medo budu dobili sektore koje traze brzo cete vi pud Spuza.

  10
  3
 2. Podrzavam sve sto si napisao/la ALI ne zaboravimo cinjenicu da ce bit na vlast u grad koji je svjetlosnim godinama ispred Herceg Novog i koga ce destregat “strucnjaci” poput njega k’o sto su nam i Novi “unaprijedili” od 2000te otkad su na vlast. “Sjedimo” na dvije ekoloske bombe od kojih svi peru ruke – kolektor / deponija i svi se prave Englezi jer NE ZNAJU / NEMAJU rjesenje. Dok jednog dana ne pocnemo plivat u svojim g…..

  21
  6
 3. najveci dobitak za Herceg novi,je sto su ovaj lik i onaj arsic,napustili radna mjesta u nasem gradu-hvala Tivcanima na ovom daru- nadam se da ce doci dan kada ce te odgovarati za …….. ,koje ste radili u tv novom i čistoći

  39
  17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code