Početna Turizam Očekivanja od sezone u Herceg Novom veća nego lani

Očekivanja od sezone u Herceg Novom veća nego lani

5

Sve ukazuje da će u Herceg Novom predstojeća ljetnja turistička sezona biti bolja od lanjske. Pripreme teku prema planu i u završnoj su fazi, tvrde u Turističkoj organizaciji Herceg Novi.

Aktivnosti TO odvijaju se uspješno još od početka godine, zahvajuljući preciznom marketinškom planu koji je u najvećem dijelu već realizovan.

Picerija i restoran

– Očekivanja su iznad prošlogodišnjih, jer nam je cilj da se svake godine procentualno poboljša efekat i popunjenost. Fokusirani smo na poboljšanje popunjenosti u vansezoni, gdje postoji dosta prostora za rast prometa. Interesovanje turista i medija iz regiona za ovogodišnju ponudu Herceg Novog veoma je izraženo – kažu nam u TO Hreceg Novi.

Saradnja sa kompletnom turističkom privredom grada, te informacije koje dobijaju od njenih predstavnika i koje su im od velikog značaja, predstavljaju smjernice za dalje djelovanje, radi što bolje popunjenosti kapaciteta.

Bolja naplata boravišne takse

U prva četiri mjeseca ove godine naplata boravišne takse je za 99,57% bolja u odnosu na isti period prošle godine. Januar je bolji za 155,01%, februar za 45,44%, mart za 135,47% a april za 91,35% u odnosu na prošlogodišnji.

Prema obrađenim statističkim podacima za prva tri mjeseca ove godine bilo je 289,4% više dolazaka u odnosu na prvo tromjesečje 2018. godine.

U Herceg Novom ovog vikenda boravi 5847 registrovanih gostiju što je za 18 % više u odnosu na isti period prošle godine.

5 Komentari

 1. Treba da razmislite o obogacivanju turisticke ponude prodajom kuvanih kukuruza u narodu poznatijih kao klasovi i to po mogucnosti da se tri dana prodaju isti,zatim o prodaji po plazama sendvica,krofnica isl.jer to bi zaista bilo nesto novo i osvezavajuce.Da ne pricamo o tome da je rec o zdravoj i organskoj hrani.I razmislite da nabavite jednoga papagaja da vas odmjeni u izgovaranju cuvene recenice:”Jos ove godine”.

  2
  3
 2. Nis-Thessaloniki 3 sata autoputem. BG-Thessaloniki 5 i 30.
  Ko hoce da se aka kolima 10 i vise sati iz BG-a ili Nisa, a za gradove iz Vojvodine da ne pricam
  Razmislite malo sta Vam je ciniti

  3
  3
 3. Koji su ovo foliranti podigli tsksu poskupila voda, porez tskse sve ono sto su Demagozi obecavali u oampanju da ce pojeftinit, jednom ste me prevarili nikad vise moja greska jedina prava dosledna stranka je DF svidjalo se to nekom ili ne.

  16
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code