Početna Radio Jadran RDC I ISKLJUČENI EMITERI POSTIGLI PRIVREMENI DOGOVOR, PUŠTANJE SIGNALA RADIJA JADRAN DO...

RDC I ISKLJUČENI EMITERI POSTIGLI PRIVREMENI DOGOVOR, PUŠTANJE SIGNALA RADIJA JADRAN DO KRAJA DANA

0

Menadžment Radio-difuznog centra (RDC-a) uvažio je zahtjev emitera kojima je u petak 20. decembra 2013. godine prekinuo pružanje usluga i omogućiće im rad za Novogodišnje i Božićne praznike – saopštili su iz RDC-a.

Oni navode da je jedan broj emitera u međuvremenu izmirio svoje obaveze, te naglašavaju da će RDC 20. januara 2014. godine obustaviti pružanje usluga svima koji ne budu ispoštovali potpisane sporazume kojima su se obavezali da će prethodni dug, nastao do oktobra 2013. izmirivati u 24 mjesečne rate počev od 1. janura 2014. godine, uz obavezu plaćanja redovnih faktura čime stiču uslov za popust od 20% na ukupan iznos mjesečne obaveze.
Radio difuzni centar je, podsjećamo, isključio signal televizijama Korona, MBC i Panorama i radio stanicama Anteni M, TDI, Panorami, Skadar Lejk, Skala radiju, Koroni i Radiju Jadran.
Očekuje se da do kraja dana ovi emiteri nastave sa redovnim emitovanjem programa, na svojim frekvencijama.
Predviđeno je da nakon praznika predstavnici elektronskih medija održe sastanak sa menadžmentom RDC-a kojem bi prisustvovao i predstavnik Vlade, kako bi se našlo sistemsko rješenje i otklonili uzroci koji su doveli do gašenja jednog dijela medija.
Redakcija Radija Jadran zahvaljuje slušaocima, kao i čitaocima našeg portala koji su nam proteklih dana pružali ogromnu podršku, što je naš najveći uspjeh i potvrda da smo za proteklih skoro pet godina i zaslužili povjerenje građana.
Lijepo je znati da, i pored tragikomične situacije sa gašanjem našeg signala, zbog duga od 1700 eura, sve što smo postigli u podizanju kvaliteta informisanja na ovim prostorima, medijskih standarda i slobode govora, nije bilo uzalud .Da su oni zbog kojih radimo i prema kojima jedino i osjećamo odgovornost upravo ti koji su uz nas bezuslovno i uvijek.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code