Početna Društvo Očišćene deponije “pod nos” stanara u Orjenskom bataljonu

Očišćene deponije “pod nos” stanara u Orjenskom bataljonu

13

Radnici herecgnovske “Čistoće” uklonili su manju divlju deponiju u ulici Orjenski bataljon, koja je posljedica bezobzirnog odlaganja otpada pojedinaca.

Foto: JP Čistća

Riječ je o deponijama u blizini maloprodajnog objekta IDEA i kafane Ognjište. Ispod prodavnice IDEA, uz stepenište koje vodi ka stambenim jedinicama zgrade, postoji manji betoniran dio na kojem pojedinci bacaju kese sa smećem, flaše, konzerve i drugi „sitniji“ otpad. To je frekventna lokacija, budući da tuda svakodnevno prolaze stanari iz obližnjih zgrada.

Koliko je smeća bilo na tim mjestima najbolje ilustruje podatak da su čistači prikupili 48 kesa kućnog otpada, saopšteno je iz preduzeća Čistoća.

Da paradoks bude veći, po dva odnosno tri kontejnera nalaze se na stotinjak metara od prodavnice, preko puta mjesta gdje se nalazio stari dub.

Foto: JP Čistća

Na prikupljanju otpada i čišćenju lokacije bilo je angažovano 3 čistača i poslovođa za nadzor aktivnosti.

13 Komentari

 1. Bravo za ovu informaciju jer morao je na red doć i ovaj NOVSKI FENOMEN – zgrada i stanari koji se nikada nisu pobunili protiv zuluma koji trpe, kojima ama baš ništa ne smeta, i koji mogu sve, ama baš sve da istrpe. Ovo se rijetko sreće u praksi!
  Ođe su, naiime, vlast preuzela “””djeca””” (pod trostrukim znacima navoda). Pjesnik iz čuvenog filma bi za svako to “””dijete””” rekao – To nije dijete, to je kreten…ali nećemo da se vrijeđamo.
  Kad malo otopli, pa sve dok ne zahladni u novembru ili decembru, na desetine “””djece””” tu prave neviđenu buku do ranih jutarnjih sati, ljeti čak i do 3 ili 4 sata ujutro. Oni naime igraju fuzbal ili prosto riču i urlaju jer tako su u mogućnosti – tako su ih “”””””roditelji”””””” vaspitali. Kad se umore od fuzbala, a prođe ponoć onda samo “razgovaraju” tj. razmjenjuju neartikulisane zvuke tipa eeeeee, aaaaaaa, ooooo, iiiiiiiii, uuuuuuu, a uzgred vježbaju fuzbal tako što loptom udaraju o zid zgrade. (Kad se jedno “””dijete””” umori, zamijeni ga drugo.) To “igralište je nevelik prostor koji je zapravo ulaz u market IDEA, pa često stradavaju izlog radnje ili neonske sijalice na plafonu.
  Suština je da ukoliko želite da zaspite, znajte da to nikako nije moguće, jer vas prekida neartikulisani glasni urlik, udarac loptom o zid ili “””””roditelj””””” koji je oko 2 ujutro riješio da ide na spavanje pa doziva “””dijete””” preko prozora (?!) a nerijetko se i prepire sa njim.
  Što reći a ne zaplakati? Ta “””djeca””” sjede po tim skalinima, lože i vatru od otpadaka kad im je baš dosadno, a niko se od stanara koji tu stanuju nije nikad osmelio da grupi huligana prigovori, ili ih bar polije sa tećom ladne vode…nekoliko puta…ne bi li se ućutali i prekinuli kontinuirano zlostavljanje svojih komšija. Otkud tolika nezainteresovanost za kvalitet sopstvenog života, prepuštanje užasu od buke, i odsustvo bilo kakve želje da se stvari promjene? Ko će ga znati? Tu stanuju razni “profili” naših sugrađana pa i bivši nam pred.opštine Dejo Mandić. Uglavnom, legenda kaže da “ništa ne vrijedi” i “da se jedan bunio pa ništa nije uradio”. Tako da je sve to jako tužno, a i očigledan dokaz da nikad ne polazimo od “sređivanja sopstvenog dvorišta”, u želji da mijenjamo svijet. Npr. ja vjerujem da su “””””roditelji””””” te “””djece””” veoma aktivni na društvenim mrežama i da lupaju minuse drugim roditeljima, prigovarajući im da su loši i nekulturni. To je još jadnije ali ne bih da dužim više. Samo znaj pošteni čitaoče – živjeti u njihovom komšiliku je STRAŠNI SUD, JAD I BIJEDA OD ŽIVOTA, BESPOMOĆNOST, SODOMA I GOMORA…

  • Prije par godina, ispred tzv. nebodera na Toploj III, poviše nekadašnjeg Yumka, između ponoći i jedan sat, dijevojčica od 4-5 godina mi je izletila ispred kola. Za njom je, da je vrati nazad, potrčaa malo starija djevojčica. Tek tada primjetim da je čitava grupa djece još uvijek u dvorištu. Čuvajmo djecu i vaspitavajmo jer odosmo za koju deceniju sasvim dođavola.

 2. Smeće nije bacio neko iz Pržogrnaca, Kuta ili Igala. Naša komunalna umjesto da se vozika, neka se malo pozabavi svojim poslom. Ovakve akcije nisu besplatne, dobrovoljne, pa ih treba isfinansirati. Zbog čega je na nekom drugom mjestu uskraćena usluga, da bi se ovde rešio problem?

  Vrlo je jednostavno i brutalno efikasno kazniti pojedinca društvenim radom. Kazna koja nikome neće napraviti finansijski udar, šteta će biti nadoknađena, i šira zajednica će biti kvalitetno edukovani.

  Ali, naša konunalna, pa ni regularna, a posebno sudstvo nemaju niti kapacitete, niti sposobnosti i želje za takvim rešenjem.

 3. Da Vasko koji zivi tu nije dosao u Cistocu nikad to ne bi bilo ocisceno. To je sramota za gradjane ali i slika i prilika nase kulture i svijesti. Problem je sto nista ne moze da utice na svijest gradjana, tako da sam siguran da ce se opet na istom mjestu prikupiti jednaka kolicina smeca u vrlo kratkom periodu.

  18
 4. Nikad nije bio problem u vlasti.
  Jer vlast dolazi iz naroda tj kakav narod takva i vlast.
  Nije neko dolazio iz Bosne,Nikšića……. da odloži smeće baš tu.
  Sportski pozdrav

  11
 5. Nazalost i opet ce biti puno do ljeta, jer dijeca koja bacaju otpad na ovoj lokaciji, a koji pritom i zive u zgradama u neposrednoj blizini, nisu iz kuce ponjeli kulturu. U istom naselju kada dijeca “odlazu” otpad u kontejnere, lakse im je da bace kese sa igralista nego da sidju niz 20 skala, pa kad promase kontejner smece se raspe oko istih. Zao mi je radnika cistoce koji svaki dan prilikom odvoza smeca moraju da uloze dodatni napor da ociste sve.

  12
 6. Akciju pozdravljam, ali nismo zasluzili zalaganje ljudi koji su angazovani za ciscenje. Njima svaka cast i postovanje a prikazano stanje je slika “gospode”koja zive na pomenutoj adresi. Sramno i primitivno ponasanje a uvijek nam je neko drugi kriv. Jos jednom postovanje za vrijedne i uredne ljude iz Cistoce.

  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code