Početna Društvo Od 1. juna paljenje na otvorenom samo uz dozvolu

Od 1. juna paljenje na otvorenom samo uz dozvolu

2

Od sjutra do 30. septembra na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje i dozvolu Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi.

Foto Pixabayy

Svi koji u ovom periodu namjeravaju ložiti i upotrebljavati vatru na otvorenom dužni su najkasnije tri dana ranije obavijestiti Vatrogasnu jedinicu podnošenjem prijave radi dobijanja dozvole.

Pravna i fizička lica koja svojim nesavjesnim radnjama izazovu pojavu i širenje vatre biće kažnjena shodno odredbama Zakona o zaštiti i spašavanju.

Izdata je i Naredba o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara na području opštine od 1. juna do 30. septembra, kojom su svi na području opštine Herceg Novi dužni sprovoditi bezbjednosne mjere zaštite od požara organizovano i neprekidno, a naročito na lokalitetima i objektima gdje postoji visok rizik izbijanja požara: Luštica, park Savina, Debeli brijeg, kao i cjelokupno područje priobalnog zaleđa od Debelog brijega do Kamenara.

Preventivne mjere  su dužni da sprovedu opštinski organi, Vatrogasna jedinica, Uprava za šume, preduzeća, ustanove i druga pravna lica, kao i organi upravljanja stambenih zgrada i građani, saopšteno je ranije iz lokalne uprave.

Naređene mjere treba striktno sprovoditi od 1. juna do 30. septembra, kada su mogućnosti izbijanja požara najviše, zbog meteroloških uslova, kao i zbog povećanog broja gostiju na području opštine.

2 Komentari

  1. Treba se uvesti još jedan kao u BIJELOJ Dobrovoljno Vatrogasno Društvo na lokaciji od Kameno, Ubli, Kruševice, Mokrine jer se dešavaju požari i na ta područja dok stignu vatrogasci najbliži iz Meljine moze se SVAŠTA desit kao i na Ublima(izgorela kuca) i na Podima(izgorela kuca), kao i da mogu da izgore veliko područje šume….

  2. Da li se paljenje cigarete negdje na obali u casovima opustanja smatra paljenjem na otvorenom?
    Ili jos bolje ako sam na plazi a pored mene neka djevojka , top model izvali se na peskir i ono se migolji i ja se pocnem palit sto cj? Ocu li je prijavit za paljenje?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code