Od 1. juna radiće Štab operativne akcije “Ljeto 2017”

Od 1. juna radiće Štab operativne akcije “Ljeto 2017”

2171
1
Podijeli

Uprava policije formirala je Štab operativne akcije „Ljeto 2017“, čiji je zadatak sprovođenje aktivnosti radi bezbjedne predstojeće ljetnje turističke sezone.

Štab je formiran u susret predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni, rješenjem ministra Mevludina Nuhodžića, a za rukovodioca Štaba imenovan je pomoćnik direktora Uprave policije, Nikola Janjušević. Kako je saopšetno iz uprave policije, Štab operativne akcije „Ljeto 2017“ počinje sa radom 1. juna.

Picerija i restoran

„U radu Štaba će učestvovati predstavnici svih organizacionih struktura Uprave policije. Štab je sačinio Plan mjera i aktivnosti za ljetnju turističku sezonu 2017. godine. Zadatak Štaba je sprovođenje aktivnosti iz nadležnosti policije, u saradnji sa drugim organima i institucijama, radi bezbjednog odvijanja predstojeće ljetnje turističke sezone“, saopšteno je iz policije.

Tokom predstojeće turističke sezone će, kao godinama unazad, biti realizovana razmjena policijskih službenika iz zemalja regiona, što se pokazalo kao odličan model neposredne međunarodne policijske saradnje.

Uprava policije je, dodaje se, tim povodom potpisala protokole o saradnji sa kolegama iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Albanije i Italije.

„Kolege iz ovih pet zemalja će tokom ljetnje sezone biti radno angažovani na našem primorju, dok će crnogorska policija tokom ljeta na rad uputili naše policijske službenike u Hrvatsku, u Policijsku upravu Dubrovačko – Neretvansku“, saopštili sui z policije.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code