Početna Turizam Od 8. juna boravišna taksa u Herceg Novom 1 euro

Od 8. juna boravišna taksa u Herceg Novom 1 euro

14

U Herceg Novom će od 8. juna boravišna taksa iznositi euro po osobi dnevno. Odluku o izmjeni Odluke o visini boravišne takse donijela je Skupština opštine Herceg Novi na proteklom zasjedanju.– Budući da je na osnovu Rješenja o određivanju kategorije turističkog mjesta, Herceg Novi destinacija A kategorije, kao i činjenice da je u gotovo svim gradovima u okruženju taksa 1 euro i više, nameće se potreba za povećanjem i na nivou naše opštine, navodi se u saopštenju TO Herceg Novi.

Napominjemo da se 80% prihoda od boravišne takse raspoređuje Lokalnoj turističkoj organizaciji i 20% Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore.

Picerija i restoran

Prihod od boravišne takse je osnovni prihod Turističke organizacije Herceg Novi, i sredstva se koriste za kreiranje turističkih sadržaja, manifestacija, projekata očuvanja kulturnih dobara, a sve radi stvaranja što kvalitetnije ponude grada, kao i poboljšanja ambijenta za boravak turista, podsjećaju iz TO.

Apeluju na sve stanodavce – pravna i fizička lica da ispunjavaju svoju zakonsku obavezu i uredno prijavljuju svoje goste, obračunavaju i uplaćuju boravišnu taksu.

14 Komentari

  • I u Crnog Gori oni koji borave duze od mjesec dana, ne placaju taksu. Tako da ako bi se tvoje dijete skolovalo u Crnoj Gori, ne bi placalo taksu.

 1. Kada bi svi iz Crne Gore koji borave u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima po Srbiji, po bilo kojoj osnovi (biznis, školovanje…), plaćali toliku boravišnu taksu, tokom celog svog boravka – te opštine bi imale ozbiljnu budžetsku popunu, i za koju godinu bi se lepo obogatile.

  Sram vas bilo, hoćete turiste iz Srbije i BiH, a derete ih bez ikakvog pardona!

  30
  8
 2. A kada ce MICA i druzina i ostala druzina iz NOVSKE LISTE sto drze kafane pocet da placaju komunalije ? Gospodo ovo je mali grad u njemu se sve zna , neka vas jos malo !!!

  27
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code