Početna Turizam Od boravišne takse ove godine 8,8 miliona eura

Od boravišne takse ove godine 8,8 miliona eura

3

Crna Gora bilježi uspješnu turističku godinu, naročito u pogledu ostvarenih prihoda od turizma, jer je samo od boravišne takse u dijelu koji pripada budžetu Crne Gore i lokalnim Turističkim organizacijama, zaključno sa 10.oktobrom, naplaćeno oko 8,8 miliona eura, odnosno 1,6 miliona eura više u odnosu na prethodnu godinu, istakla je PR NTO Nina Vukčević.

“Pored finansijskih pokazatelja na kojima i temeljimo uspjeh ovogodišnje turističke sezone, od početka godine u kontinuitetu bilježimo i rast fizičkih pokazatelja. Turisti su sve više zainteresovani da svoj odmor provedu u Crnoj Gori van glavne turističke sezone što potvrđuje i podatak da je na današnji dan, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, u Crnoj Gori evidentirano gotovo 33.000 turista odnosno 11.000 turista više u odnosu na uporedni podatak prethodne godine”, kazala je Vukčević.

Kako je dodala, o dobroj postsezoni govori i podatak da sve primorske opštine bilježe dvocifrene stope rasta.

“Vremenski uslovi nam idu na ruku i u skladu sa najavama očekujemo dobu posjetu sve do sredine novembra. Zahvaljući specifičnim ponudama koja su šansa za privlačenje turista u periodima van glavne turističke sezone, otvorila su se vrata gostima iz zapadnoevropskih i skandinavskih zemalja koji preferiraju ovaj vid odmora, u čemu imamo veliki potencijal za produženje sezone”, zaključila je Vukčević.

3 Komentari

  1. E ovaj podatak je jako bitan! To je povecanje od 18,2%. Po statistici broj turista je uvecan za 16%. Tako izvodim zakljucak da je ukupan broj turista ostao priblizno isti, kada se zna da je taksa uvecana za 20%. Samo se broj prijavljenih povecao. Ako se zna koliko je novih hotela pocelo sa radom cij su gosti obavezno prijavljeni, zakljucak je da je u privatnom smestaju bilo manje gostiju. Ovo je pozitivan pomak u kvalitetu, jer se smanjuje zaostajanje hotelskog smjestaja u odnosu na privatni. Mora se smanjiti prenapucenost prostora na plazama i setalistu, pa makar i smanjenjem ukupnog broja gostiju. Jedna od mjera je da prodavnice treba ukloniti sa plaza, a dozvoliti supermarkete u zaledju cime bi se povecao kvalitet ponude. Monstat ce morati brze reagovati.

    2
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code