Početna Oko nas Trebinje Od bure stradao Gradski park u Trebinju

Od bure stradao Gradski park u Trebinju

4

Olujna bura koja duva od sinoć nije poštedila ne grad Trebinje u Republici Srpskoj. Udari vjetra dostizali su brzinu i do 100km/h javlja portal Trebinjelive.com.

Gradski park u Trebinju, koji je uz objekat zatvorenog bazena u izgradnji, najviše oštećen tokom nezapamćenog olujnog vjetra, biće saniran do kraja dana, potvrile su trebinjske nadležne službe za ovaj portal.

Na uklanjanju iskrčenog drveća i polomljenih grana angažovano je više od 50 ljudi sa pet kamiona. Osim radnika Komunalnog preduzeća, angažovani su i radnici Civilne zaštite, “Ekologije i bezbjednosti”, Civilne zaštite HET-a, šumari, vatrogasci iz Lastve i Trebinja, te privatna preduzeća koja su ustupila mehanizaciju.

Na čišćenju cijelog grada angažovano je više od 100 ljudi.

Posebne ekipe saniraju saobraćajne znakove, a vatrogasci pomažu građanima na saniranju krovova i drugih oštećenja na privatnim kućama, poslovnim i stambenim objektima.

Operativni dio štaba za vanredne situcije je u stalnom zasjedanju.

Štab je danas donio zaključke kojim se na prvo mjesto stavlja bezbjednost građana, dok je svim ustanovama i preduzećima naliženo da stave na raspolaganje ljudstvo i mehanizaciju.

Građanima se preporučuje da bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje domove dok traje upozorenje, a to je do sjutra u podne.

4 Komentari

  1. Evo treci dan put od Dvorane Park do Rent a Vila je u kataklizmicnom stanju i jedva se moze proci od palih grana i manjih drveca koje su preprijecile put.Ja ne znam gdje su te dezurne sluzbe i dali jos postoje u nasem gradu.

  2. Neka ste objavili ovu vijest. Da vide gradjani Novoga sto znaci kad neko radi svoj posao kako treba. Da se kod nas ovako radilo bar 5 dana zadnjih godina, bar bi se one unistene palme sklonile. Ovako ce grane letjeti godinama… da mi je vidjeti nas grad kad ova bura stane.

    26
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code