Od četvrtka do subote 5. Big game fishing

Od četvrtka do subote 5. Big game fishing

0
Podijeli

Međunarodno takmičenje u ribolovu na tune, sabljarke, lampuge, “Big game fishing” u organizaciji istoimenog ribolovačkog kluba, a uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, održaće se od 14. do 16. septembra u Herceg Novom.

Kako je Radiju Jadran kazao predsjednik kluba, Raco Gardašević, do sada su prijavljene 22 ekipe. Lov na velike ribe i ovoga puta imaće  “zvučne” učesnike iz svijeta biznisa, koji su na ovoj sportskoj i turističkoj manifestaciji kao “domaćini”.

Picerija i restoran

– Dolaze nam iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Rusije, Švedske. Oragnizovaćemo večere za takmičare, uz klapu. U petak ćemo se prilagoditi, u dogovoru sa Opštinom, dolasku tijela Svetog Leopolda. U subotu organizujemo za građane Novog veče ribe i vina od 18 do 20 – najavio je Gardašević i dodao da će se ove godine prvi put za goste spremati tunjevina.

I ove godine Big game fishing biće organizovan u teritorijalnim vodama Crne Gore, izvan Bokokotorskog zaliva, 12 milja od obale. Bodovaće se ulov nekoliko vrsta velikih riba: tuna, sabljarka, lampuga, iguan, trup i albakora. Postavljena su i ograničenja u minimalnoj težini ribe – sabljarka 10 kila, tuna bluefin 15 kila, albakor i trip 5 kila i lampuga 3.

U subotu 16. septembra zakazano je takmičenje i za najmlađe, odsnosno “Little game fishing”, od 10 do 13 časova, a prijave su do 10 časova, kazao je Gardašević.

Prateće manifestacije biće, uglavnom, u lokalu Stanica na Škveru, kao i svečano otvaranje  sjutra, u 20 časova.

Turistička organizacija Herceg Novi podržala je ovo međunarodno takmičenje sa 7 hiljada eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code