Od danas i Kanli Kula otvorena

Od danas i Kanli Kula otvorena

3
Podijeli

Nakon što je nedavno za obilaske otvorena  tvrđava Forte Mare, od danas  će i Kanli Kula biti dostupna za individualne i grupne posjete, od 10 do 19 časova, svakog dana.

To je sat duže nego ranijih godina. Ulaznica za individualne posjete je 2€, a za grupne 1€, obavještavaju iz  Herceg festa, koji gazduje kulama.

Picerija i restoran

Drevne tvrđave bi i ovog ljeta trebalo da budu atraktivan dio hercegnovske turističke ponude. Kako su nam ranije rekli u Herceg festu, ugovoreni  su već “tradicionalni” programi, a vjerovatno će biti i novih.

“Na obje kule su postavljeni piktogrami i upozorenja na svim rizičnim mjestima. Pristup TEP ormarima je adekvatno obezbijeđen, a na mjestima gdje postoje rizici od pada, postavljene su zaštitne ograde”, kazali su nam u Herceg Festu.

Na tvrđavama će raditi suvenirnice, a Kanli Kula  bi trebalo da bude dio  takozvanog „kulturnog 3D mappinga“,  koji između ostalog, uključuje i novu ponudu – “pametne naočare” kroz koje će posjetici moći da vide i iskuse kako je tvrđava nekada izgledala i za koje namjene je bila korišćena. Kanli kula bi trebalo bi da ima i moderni audio vodič,  u  okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Tvrđavu Forte Mare je od 3.aprila do 31.oktobra prošle godine posjetilo nešto preko 25.000 posjetilaca, a Kanli Kulu 35.000 turista.

3 Komentari

  1. Da li je kula stabilna, sve to lijepo sa 3D mappingom i suvenirima, ali da li je kula sigurna sa strane statične stabilnosti? I ko će od turista koji je došao da ljetuje i da uživa na moru i pririodi da stavi 3D naočare, to je mogao i doma. Izdleda da je bitno opravdati lovu iz EU fondova bez obzira što se sve raspada po našim tvrdjavama! A mi i dalje liječimo djeci SMSovima a stotinr hiljada se bacaju na gluposti

Ostavite komentar

*

code