Od Debelog brijega do Kamenara, u utorak, tretiranje komaraca i deratizacija

Od Debelog brijega do Kamenara, u utorak, tretiranje komaraca i deratizacija

1
Podijeli

Larvicidno tretiranje komaraca i deratizacija javnih površina na teritoriji opštine Herceg Novi, biće obavljeni u utorak, 30. maja, obavještavaju iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju.

Upozoravaju vlasnike kućnih ljubimaca da u ovom periodu, shodno Odluci o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, povedu računa o bezbjednosti svojih ljubimaca.

Picerija i restoran

“Larvicidno tretiranje komaraca sprovodi se na područjima kao što su bare, kanali, otvoreni vodotoci, gradska groblja i septičke jame. Kao larvicidno sredstvo koristi se biološki larvicid tj. preparat dimilin na bazi diflubenzurona, koji nije opasan po ljude i sisare u cijelini. Nije toksičan za ptice i pčele, već samo za ciljane štetočine”, navode iz Sekretarijata.

Deratizacija će se sprovoditi od graničnog prelaza Debeli brijeg do Kamenara, duž magistrale, kao i u ulicama Sava Ilića, Njegoševoj,  Save Kovačevića, na pojasu uz Šetalište Pet Danica i priobalnim putem duž rivijere.

“Deratizacija obuhvata kanalizacione šahtove i sva kontejnerska mjesta na području opštine, javne zelene površine oko stambenih objekata, te naselja: Njivice, Sutorina, Drenovik, Servisna zona Igalo, Gomila, Sušćepan, Čela, Podi, Zelenika, Kuti, Bijela do Bjelske Vale”, kaže se na kraju saopštenja.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code