Od iduće nedjelje aktivan Dnevni centar na Toploj

Od iduće nedjelje aktivan Dnevni centar na Toploj

7
Podijeli

Adaptacija novog prostora za potrebe Dnevnog centra privedena je kraju. Prostorije za boravak mladih sa smetnjama u razvoju su okrečene i danas je preostalo samo čišćenje, kazala je za Radio Jadran direktorica Dnevnog centra, Dragica Kosić. Ona je obišla preuređeni prostor na Toploj i najavila od iduće nedjelje dolazak na posao kolektiva.

– Ostalo je još da se postave vrata, koja su bila sporna zbog većih dimenzija. Vlasnik prostora me obavjestio da su ona stigla i da su na carini, što znači da će ovih dana i ona biti montirana. Od ponedjeljka, praktično, zapoleni će početi sa radom na sređivanju prostora –  kazala je Kosić.

Picerija i restoran

Prestalo je i da se prenesu stvari i namještaj koji su deponovani u vrtiću na Savini. Oni će tokom sljedeće sedmice biti prebačeni u nove prostorije Dnevnog centra.

Biće obavješten i Centar za socijalni rad o novom prostoru i uslovima, tako da će roditelji moći već od iduće nedjelje da podnose zahtjeve za smještaj korisnika u Dnevni centar – objašnjava Kosić.

Tako će nakon 8 mjeseci od iseljenja iz prostorija u Igalu, 20-tak korisnika  Dnevnog centra i njihovi roditelji konačno moći da odahnu, jer će opet imati odllične uslove za aktivnosti i terapije. Prostor na Toploj će u naredne dvije godine plaćati NVO Meritum, sa kojom su JU Dnevni centar i Opština Herceg Novi potpisali ugovor.

Na “Donatoskom stolu” Male fešte  od naranče, proteklog vikenda, bile su izložene torte koje su pripremali hercegnovski poslastičari, pekari, hotelijeri i domaćice. Sredstva od prodatih torti su donirali za Dnevni centar.

Direktorica Dnevnog centra, Dragica Kosić  pohvalila je organizatore i građane koji su makar i simboličnnim prilogom pomogli razvoj Dnevnog centra. Za sada nema informaciju koliko je sredstava prikupljeno.

7 Komentari

  1. Posmatrac oo7>Zao mi je sto nisi dovoljno informisan ali pohvaljujem zelju.Podaci su nazalost tacni .Nemam namjeru polemisati na ovakav nacin.Vjerujem da bi se,ako zelis ,kada bi se raspitao,uvjerio u ove navide.Necu se vise javljati jer je besmisleno ali u svakom slucsju hvala na mogucnosti pojasnjenja.

  2. za Sramotu…
    Za dvije lokacije znam da nijesi u pravu. Sutorina i Topla. Sve je to rekla kazala. Nigdje niko nije sa tih lokacija potpisao tu tvoju tvrdnju. Naprotiv sutorani su cak voljeli da se na mjesto stare skole napravi a ne da stoji ovako. Jedino sto licno mislim da je lokacija losa zbog velike vlage zimi i malo sunca ima, a ljeti blizina rijeke i povecan broj komaraca. Isto tako uz objekat prolazi glavna magistrala koja spaja Hrvatsku i Crnu Goru i vozila stvaraju buku sto bi smetalo djeci. Dovoljmo je doci na lice mjesta i sve ovo ustanoviti a ne odrediti kao lokaciju.
    Hvala na prostoru.

    1
    1

Ostavite komentar

*

code