Početna Naslovna Od juna Hotel Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima i Casa del...

Od juna Hotel Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima i Casa del Mare Vizura u Dobroti

7

Kompanija Casa del Mare, u sklopu koje posluje 7 malih butik hotela iz godine u godinu napreduje. Ova autentična domaća kompanija, osnovana 2009. godine, danas zapošljava oko 30 stalnih i preko 100 sezonskih radnika, a u hotelima ima oko 150 smještajnih jedinica, uključujući i novi brend Hedera Residens u Morinju.

U junu će biti otvorena dva nova hotela: Boutique Hotel Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima i boutique Hotel Casa del Mare Vizura u Dobroti, oba sa 5 zvjezdica.

Picerija i restoran

Prošle godine, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma i Opštine Herceg Novi, kompanija je započela dogradnju, nadogradnju i rekonstrukciju prvog otvorenog hotela Casa del Mare u Kamenarima, priča direktor Nikola Milić.

– Sa 8 smještajnih jedinica prelazimo na 17, ali to je manje bitno koliko činjenica da smo željeli da u tom objektu implementiramo sve ono što smo naučili za ovih 10 godina. Želimo da on bude mali “showroom” brenda Casa del Mare, da priča svoju priču i bude pravi perjanik brenda i sinonim butik hotela – objašnjava Milić.

Hotel će biti kategorisan sa 5*, imaće spa centar sa zatvorenim bazenom, saunom, parnim kupatilom, kongresnom salom, dječijom igraonicom, terenatnom, uz već uređenu plažu Bocasa.

U sklopu hotela poslovaće dva restorana. Na krovu će biti pozicioniran “fine dining”, a u prizemlju “ala cart” restoran. Svih 17 smještajnih jedinica biće različitog enterijera sa motivima Mediterana, poput nara, mimoze, galebova, mornara i slično, jer je cilj menadžmenta bio da prenese autentičnost Bokokotorskog zaliva.

Boutique Hotel Casa del Mare Vizura sa pet zvijezdica, nalazi se u Dobroti. Ovaj moderni hotel ima otvoreni i zatvoreni bazen, saunu, tursko parno kupatilo, sunčanu terasu, parking, lounge bar na krovu i restoran. Sve sobe u hotelu su prostrane i luksuzno opremljene, sa pogledom na more ili planinu.

Kompanija je poslovanje 2016. godine proširila na Trebinje, gdje je u saradnji sa kompanijom Swisslion otvoren hotel SL Industry, koncipiran kao butk hoteli Casa Del Mare.

Milić je kazao da kompanija proširuje poslovanje i na Hrvatsku, jer već je potpisan ugovor za konceputalizaciju i praćenje projektovanja hotela u Primošetenu. Rijeć je o hotelu sa 5* na obali mora, sa 50 smještajnih jedinica i ostalim sadržajima, koji će najvjerovatnije u budućnosti nositi ime Casa Del Mare.

Prema Milićevim riječima glavna razlika između malih i velikih hotela je što mali ne nude sadržaj, ali nude personalizovanu uslugu.

– Mi ćemo ovdje objediniti jednu i drugo. Imaćemo sve sadržaje koje nudi veliki hotel visoke kategorije, a zadržaćemo pristup personalne usluge prema svakom gostu pojedinačno – navodi on.

Menadžment kompanije čini tim mladih, vrijednih ljudi koji rastu paralelno sa kopanijom i u čije znanje vlasnici, porodica Milić danas ulažu kao što su na početku ulagali u svoje.

– Vjerujem da je Casa Del Mare pozitivna priča, koja pokazuje da u Crnoj Gori zaista možemo da imamo nešto naše, da ne moramo sve da uvezemo, već kad dođu veliki investitori, možemo da pokažemo šta smo mi napravili, a ne koga smo sve doveli – ističe Milić.

Samo godnu nakon otvaranja hotela u Kamenarima kompanija je nagrađena Wild Beauty Awar nagradom za najbolji mali butik hotel na crnogorskom primorju.

 

7 Komentari

 1. Gdje zavrsava kanalizacija i otpadne vode iz ove perjanice kamenarskog turizma? Na isto mjesto kao i iz plaznog zahoda pored bara? Ako je to tako onda je to tuga i zalost za zaliv i za sve stanovnike Boke, a nikako razlog za ponos i slavlje.

  11
  3
 2. Kada bi gdin.Milic dotjerao i uslove za rad,plate i odnos prema radnicima do 5 zvjezdica , kao i svoje hotele, to bi bilo sjajno..ovako ostaje samo hvalisanje i svake godine potraga za novim radicima.

  15
  3
 3. O dragi, dragii ljudi.. a koliko smo samo sumnjali, gdje pa u naše selo pa 5 zvjezdica.. i to ako bude, mislila sam da će biti zatvorenog tipa da samo gledamo.. a oni nam svima vrata otvorili, cijene prilagodili našem budžetu , zvuci gitare, kolac od masline , toplina, more.. digli su nam nivo i to niko bolje od nas ne zna koliko samo.. kako je lijepo bilo ovu zimu zivjeti tu. Ne zaboravise nam ni djecu sa poklonima za novu godinu. Digose nam nivo da i mi Apartmane više ne izdajemo po 20e . Mi smo sada oaza i tako imam dobar osjecaj da ćemo tek da se iznenadjujemo time sto nam spremaju. Sretala sam ga kroz restoran, ovog Milica.. jako Jakoo mlad covjek, da ne povjerujete, ali svakog svog konobara nasmije i tapne po ramenu, vidi se da ga vole, kako je to lijepo vidjeti sa strane.. samo da se nikad ne promijeni.. ostaću anonimna, da svi shvatite da sam iskrena a ne ubiram simpatije komšija.. sretno nam svima.. a oni Davogda opstali još dugo dugooo..

  23
  3
 4. Svaka cast! Pravi primjer reprezentativnog hotelskog sada vec brenda. Prijatno, ususkano, moderno, intimno. Ja sam neutralan posmatrac, ali pun respekt!

  20
  3
 5. BRAVO ZA MILICA ON JE POCEO I PREPORODIO KAMENARE.MAKAR LICI NA RED I NACIN A PRIJE SU SKAKALE ZMIJE I BILA DRACA h= 3m. MI MJESTANI SVOJE GOSTE I PRIJATELJE MAKAR SAD MOZEMO ODVESTI NA PICE DA SE NE STIDIMO U KOJU ..VUKOJEBINU..ZIVIMO .UZ NJIH I VERIGE 65 I ADRIATICU SMO SADA MAKAR LJEPSI I CISTIJI I DONEKLE PREPOZNATLJIVI UZ CATARE I SAMPIONA I KAPETANA KATURICA TOMA.

  49
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code