Početna Naslovna Od juna novi info pultovi na Šetalištu Pet Danica

Od juna novi info pultovi na Šetalištu Pet Danica

1

U susret glavnoj turističkoj sezoni, Turistička organizacija Herceg Novi na 3 najfrekventnije lokacije duž šetališta postaviće početkom juna 3 pokretna info pulta. To je novina kroz koju će turisti dobiti sve neophodne informacije o gradu i ponudi i ujedno moći da kupe turističke City cards, kojima su im obezbijeđene razne gradske ture i popusti u pojedinim restoranima ili smještaju.

U Turističkoj organizaciji očekuju da će na ovaj način bolje prezentovati gradsku ponudu i doprijeti do većeg broja turista, objasnio je za Radio Jadran, direktor TO Herceg Novi, Pavle Obradović.

Picerija i restoran

„Tokom sezone zaposlićemo promotere koji će raditi na pultovima. Info biroi trenutno više služe stanodavcima za prijavu boravka nego gostima. Gosti dolaze ljeti ali ne koliko stanodavci i ne onoliko koliko očekujemo da će ih biti na pultovima. Pultove ćemo postaviti u Igalu kod Galeba, na Toploj i na Škveru“, naveo je Obradović.

Osim City cards, turistima će biti ponuđene mape grada, flajeri, brošure, prospekti turističkih i rent-a-car agencija, prodavaće se suveniri sa motivima grada, leksikon grada, cegeri, knjige… Ukoliko se pultovi pokažu kao dobra ideja, TO planira da nabavi još dva za ostatak rivijere. Takođe, od 1. juna biće operativno svih 18 Info biroa.

Herceg Novi dobija prvu GIS aplikaciju

Obradović je naglasio da su završili kreiranje prve GIS aplikacije grada sa interaktivnom mapom, koja je dostupna u App store-u.

„To je direktorijum Herceg Novog sa svim firmama, bankama, ugostiteljskim i turističkim objektima, javnim ustanovama. U procesu smo „ubacivanja“ lokacija koje se trenutno ne nalaze na mapi u aplikaciji, kao i “ubacivanja” panoramskih šetnji kroz grad“, pojasnio je on.

Svi zainteresovani dobiće administrativni pristup aplikaciji kako bi mogli reklamirati svoje usluge, promocije i slično, a TO svima će uraditi panoramsku šetnju kroz objekte. Do sada je panoramskom šetnjom „pokriveno“ oko 200 objekata u gradu, ali tu nije kraj. Između ostalog, panoramska šetnja obuhvata „obilazak“ pojedinih većih hotela, Šetališta, centra grada i drugih, a osim postojećih, panormaske šetnje biće inovirane novim „kadrovima“.

„Gosti će imati dinamičnu, interaktivnu aplikaciju, moći će da izaberu usluge koje će koristiti, mjesta koja će posjetiti, lokale itd…. Aplikacija daje mogućnost svim privrednicima da promovišu svoje usluge – happy hour u nekom restoranu, popuste, koncerte, nagradne igre i slično. Svi će imati mogućnost da učestvuju aktivno u kreiranju ponude i promocije grada“, kazao je Obradović.

Turističke City cards – brojni popusti za goste 

Turistička organizacija izradila je tzv. City cards od 5, 10 i 20 eura, kojima turisti „kupuju“ izlete, gradske ture, popuste u restoranima  i na rezervacije smještaja za narednu godinu.

Kartica od 5 eura obezbjeđuje ulazak i obilazak kula Forte Mare i Kanli kule, Zavičajnog muzeja i Njegoševe škole.

Kartica od 10 eura obezbjeđuje, uz pomenuto i brodsku turu do Žanjica i nazad, a za 20 eura, turisti osim navedenog, mogu obići i Avanturistički park na Vrbanju, što predstavlja koncept ponude „Dva doživljaja u jednom danu“.

Uz City cards i povoljnosti koje nudi, dolazi i propratni flajer, kojim je precizno definisano gdje i na koje usluge se mogu ostvariti popusti. Obradović ističe da gost koji iskoristi karticu i proslijedi je nekom od prijatelja, moći će da ostvari popust na smještaj naredne sezone.

1 komentar

  1. Mora se toliko ih je novozaposljenih da nemaju mjesta ni da stoje a kamoli sjednu u To pa se dosjetili da neke posalju na svez vazduh (i zaposle jos koju rodbinu od rodbine i sipatizere)

    27
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code