OD JUNA RUŠENJE OBJEKATA, OD SEPTEMBRA GRADNJA KOMPLEKSA U KUMBORU

OD JUNA RUŠENJE OBJEKATA, OD SEPTEMBRA GRADNJA KOMPLEKSA U KUMBORU

0
Podijeli

azmont masterProjekat turističkog kompleksa, vrijednog 258 miliona eura u Kumboru, na mjestu bivše kasarne, predstavljen je danas u prostorijama investitora kompanije „Azmont” u Herceg Novom. O detaljima su govorili vođa projekta, James Wilson, menadžerka izgradnje Tijana Čelik, kao i asistentica izvršnog direktora, Tijana Turković.
Predstavljen je koncept One&only hotela koji će biti izgrađen u Kumboru i koji će imati 100 soba, a najmanja će biti povšine 65 kvadarata.
– Pružićemo za sada neviđene usluge na Balkanu, a hotel će predstavljati i najveću konkurenciju evropskim. Posao u Kumboru biće nam lak, jer već postoji božanstven predio i zaliv Boke, što je 75 odsto projekta. Na 25 ha biće izgrađene, vile, apartmani, kongresni i spa centar, dva javna i ekloška parka, riblja pijaca – najavio je, pored ostalog, vođa projekta James Wilson.
On je kazao da planiraju da idućeg mjeseca počnu sa rušenjem 89 objekata u krugu bivše kasarne. Već čiste teren da bi u septembru počela gradnja. U maju 2016. godine rizort će biti otvoren. Konkursom će biti izabrano njegovo ime. Za sada se samo zna da će naziv hotela biti One&only. Ali, treba dati imena ulicama, trgovima….

azmont press 4Izuzetno je važno što će se kompleks uklopiti u staru arhitekturu Boke, sa crvenim krovovima i kamenim zdanjima. Imaće samo 3 ili 4 sprata, a hotel će biti sa 3, plus toranj, koji će dominirati naseljem. Unutar elitnog rizorta biće dosta vodenih površina, svaka vila i apartamn imaće svoj privatni bazen.. Na 3000 kvadrata prostiraće se SPA centar. Ovdje će dobar dio prostora biti podređen i kongresnom turizmu i u novom centru moći će da se smjesti 1000 učensika raznih skupova.
Kompleks će biti otvorenog tipa, imaće lungo mare, marinu s 250 vezova, restorane, brendirane prodavnice… Ono što je najvažnije radiće 12 mjeseci i živjeće sa lokalnom zajednicom.
azmont press 6– Lokalna zajednica izašla je već u susret Azmontu. Dobili smo mogućost da rekonstruišemo jednu zgradu u Kumboru gdje će za početak biti smještano 150 naših dizajnera, arhitekata, inžinjera i građevinaca, domaćih i iz regiona. Do septembra „Azmont” će imati 500 zaposlenih. To je i jedan od ključnih benefita ovog projekta. Zapošljavaće u punoj sezoni gradnje od 6 do 8 hiljada radnika, a kada se kompleks završi, imaće od 1000 do 1500 zaposlenih. Oglas je otvoren i ljudi odavde treba da se jave – poručio je Wilson.
On je objasnio da su angažovali i stručnjake da dobro ispitaju okolinu i akvatorijum, kako bi maksimalno ispoštovali ekološke standarde, zaštitili prirodu. Prebrojali su skoro 4000 biljaka, koje će sačuvati i još zasaditi nove. Iz Azmonta obećavaju potpunu zaštitu kulturnog i istorijskog naslijeđa na prostoru bivše kasarne, poput crkvice Sv. Neđelje i lansirne rampe.
Najzad, ono što ovog investitora razlikuje od mnogih, iz kompanije, iza koje stoji azerbejdžanski Sokar, uvjeravaju da imaju novac za sve i da neće zbog toga biti zastoja u projektu. Narednih mjeseci očekuju dozvole i saglasnosti od opštine do državnih institucija.

Picerija i restoran

azmont press 7

azmont press 11

azmont press 10

azmont press 12

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code