Početna Ekonomija Od maja 60 inspektora u nadzoru na primorju

Od maja 60 inspektora u nadzoru na primorju

10

Uprava za inspekcijske poslove će od 1. maja obavljati pojačani inspekcijski nadzor u crnogorskim turističkim centrima, sa fokusom na zapošljavanje stranaca i izdavanje fiskalnih računa u ugostiteljstvu i trgovini, kontrolu i evidenciju porijekla robe, sanitarno-higijenske uslove u ugostiteljskim objektima i hotelima.

Na području Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja biće angažovano preko 60 inspektora turističke, tržišne, zdravstveno-sanitarne i inspekcije rada.

Pojačani nadzor biće do kraja avgusta, čime će, kako su saopštili iz Uprave, povećati efikasnost rada i u većoj mjeri suzbiti pojave nelegalnog poslovanja.

Inspektori su u prošloj godini obavili preko 65 hiljada kontrola, u kojima je utvrđeno preko 25 hiljada nepravilnosti. Izrekli su i novčane kazne od preko pet miliona eura.

Ukupni ostvareni finansijski efekat inspekcijskog nadzora u prošloj godini, zajedno sa spoljnotrgovinskim prometom iznosi blizu šest miliona eura.

10 Komentari

  1. Uvijek u iste objekte,u iste smjestaje,samo njih derite.A sve nelegalno ,neka bude jos nelegalnije! Sram da vas bude ,sta radite nesretnom narodu.Vece pljacke u ni jednoj drzavi nema!!!

    13
  2. Možete dovesti i 60000 inspektora,ali opet će dolaziti kod ljudi koji sve uredno plaćaju i prijavljuju. A kod ostalih koji rade na divlje i dalje će biti isto,pogotovo kod stanova od stranaca.

    32
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code