OD NAREDNE SEDMICE NOVO DRUŠTVO ZA IZGRADNJU VODOVODA I KANALIZACIJE

OD NAREDNE SEDMICE NOVO DRUŠTVO ZA IZGRADNJU VODOVODA I KANALIZACIJE

144
0
Podijeli

purewaterDok gotovo cijelo jutro Radio Jadran pokušava da od nadležnih u JP “Vodovod i kanalizacija” sazna zašto sva mjesta od Zelenike do Kamenara nemaju po nekoliko sati vode savkodnevno, zbog čega su  stanovnici ogorčeni i traže od nas informacije, nezvanično saznajemo da će novo Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u opštini Herceg Novi, početi s radom već naredne sedmice. “Zeleno svjetlo” za osnivanje  Društvo je dobilo samo prije dva dana u lokalnom paralamentu.

 

Njegove prostorije će se nalaziti na istom mjestu gdje i JP “Vodovod i kanalizacija”, a na čelu novoosnovanog preduzeća biće dosadašnji tehnički direktor, Milorad Velaš. Njega će na toj funkciji u “Vodovodu i kanalizaciji” zamjeniti Mićo Stojanović.

Picerija i restoran

Podsjećamo predsjednik opštine, Dejan Mandić rekao je da je osnivanje javne službe, odnosno novog privrednog društva potrebno zbog efikasnije i brže realizacije Projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže. Društvo neće biti u obavezi da otplaćuje kredit KfW banke koja je obezbijedila 25 miliona eura za realizaciju projekta, već će to biti obaveza opštine. Nakon završetka investicije novoosnovano preduzeće svu imovinu stečenu realizacijom Ugovora prenijeće na upravljanje JP Vodovod i kanalizacija – objasnio je Mandić, uz tvrdnju da će opština obezbijediti sredstva za plaćanje PDV-a po fakrutama koje ispostave izvodjači radova.

U opoziciji su kritikovali ovakav potez lokalne vlasti, smatrajući to novim udarom na budžet građana i dokazom da je, za razliku od ostalih Javnih preduzeća na primorju, koja uz tekuće poslove vode ovakve investicije, novsko “Vodovod i kanalizacija” nesposobno da upravlja novcem i gradnjom postrojenja i nove mreže.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code