OD OVE SEZONE RAZGLEDANJE PODVODNOG SVIJETA CRNE GORE IZ PODMORNICA

OD OVE SEZONE RAZGLEDANJE PODVODNOG SVIJETA CRNE GORE IZ PODMORNICA

284
0
Podijeli

U turističkoj ponudi Crne Gore od 12. aprila naći će se i plovidba neobičnim prevoznim sredstvom koje liči na podmornicu.

Bokom i obalom Budve ploviće brodica, iz koje će turistima biti omogućeno panoramsko razgledanje našeg podmorja. Pored razgledanja sa palube, putnici će moći da se spuste 2 m ispod površine vode i da tako „zarone” u tajne podvodnog svijeta.
Tvorac ove nove atraktivne ponude, direktor preduzeća Montenegro Submarine doo Kotor, Ilija Pajović, kaže za Radio Jadran da je ustvari riječ o dvije polupodmornice sa neprobojnim staklima, sa po 6 jakih reflektora.
– Polupodmornice su bezbjedne, posjeduju jake ograde, koje i djeci garantuju uživanje u razgledanju, bez opasnosti pada u more.
Kao pomorac on je svojevremeno priuštio sebi jednu takvu vožnju na Karibima. Proveo je, kaže, pola života na moru, na brodu, ali vožnja ovakvim plovilom je nešto nevjerovatno:
– Imate osjećaj kao da ste prvi put u moru. Možda nemamo „bogato” more kao Karibsko, ali to što imamo treba iskoristiti i pokazati svima, kao što to radi i ostatak svijeta – priča Pajović.
Prema njegovim riječima dvije polupodmornice su na putu iz Pule ka našem primorju. Stižu, povoljnijim i jeftinijim morskim putem. Registrovane su u hrvatskom registru plovila, za 14 osoba (13 osoba plus skiper).
Pored dnevnih izleta, od 8 do 19 h, biće uključeni i noćni od 20 h. Jedna polupodmornica voziće od kotorske rive do Mua i Prčanja i nazad,kao i grupne ture od kotorske rive do Perasta i peraških ostrva, u trajanju od oko dva sata.
Druga podmornica će početi sa radom od prvog juna i biće stacionirana u Budvi, kod hotela Splendid. Ona će imati turu od pontona bečićke plaže do ostrva Sveti Nikola, a u 20 h biće u Marini Budva, gdje će biti organozovano noćno razgledanje obale i podmorja.
Cijena ove avanturističke vožnje biće 12 eura po osobi, a za lokalno stanovništvo važiće promotivne cijene karata.
– Interesovanje je ogromno i imamo već dosta rezervacija za vožnju ovim zanimljivim plovilom , što nas ohrabruje u ovom poslu koji obogaćuje primorski turizam. Za one koji se odluče na ovakve izlete morem i podmorjem, a nisu iz Boke i Budve biće organizovan autobuski prevoz do polaznih pristaništa – najavljuje Ilija Pajović, čija kompanija ima i sajt www.montenegrosubmarine.me.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code