Od ovih scena se naježio Herceg Novi! (VIDEO)

Od ovih scena se naježio Herceg Novi! (VIDEO)

7790
0
Podijeli

Video spot koji je za predizbornu kampanju lokalnih izbora u Herceg Novom napravila Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj izazvao je snažnu emociju kod ogromne većine Novljana, koji ovih dana na društvenim mrežama i po gradu komentarišu uglavnom sa: Naježio/la sam se!

– Herceg Novi, nekada lider turizma Crne Gore, pao je na najniže grane od rata naovamo. Stigli smo na ivicu provalije, a najtužnije od svega je što Novljani i bukvalno bježe iz Novoga kao da u njemu vlada kuga. I vlada kuga, ali kuga nemaštine, melanholije, bespomoćnosti, rekli su nam autori ovog video snimka iz Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj.

Picerija i restoran

Oni napominju da nisu imali veliki budžet pa video spot nije tehnički savršen, ali da su prezadovoljni reakcijama i emocijama koje je spot izazvao.

– Mladi i obrazovani koji odlaze jer u Novom ne mogu da se zaposle su realnost velike većine novskih porodica. Onog momenta kada mladi prestanu da odlaze iz Herceg Novog, i kada Novljani počnu da se vraćaju iz bijelog svijeta, znaćemo da je Novi ponovo na nogama. Neće biti lako jer je ovaj grad sada na aparatima, a jedino Novljani, ljudi koji ga vole, čiji roditelji su su gradili Novi, mogu da ga vrate u život. Do sada su ga pljačkali iz Podgorice preko svojih marioneta u zgradi Opštine od koje su napravili bunker. Nadamo se da je tome kraj. Novljani moraju reći – dosta!, kažu iz Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj.

Plaćeni izborni program

Nema komentara