Od petka do nedjelje jubilarna 10. Specijalna olimpijada

Od petka do nedjelje jubilarna 10. Specijalna olimpijada

0
Podijeli

Sportski susreti djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju, jubilarna 10. Specijalna olimpijada, u organizaciji OŠ “Ilija  Kišić” iz Zelenike, održaće se do 13. do 15. oktobra u Herceg Novom.

Poziv za učešće poslat je svim školama u Crnoj Gori, u kojima se obavlja nastava po posebnim programima, kao i na adrese 11 dnevnih i dva resusrna centra u našoj zemlji. OŠ “Jugoslavija” iz Bara, “Njegoš” iz Kotora, “Luka Simonović” iz Nikšića, OŠ “Lovćenski partizanski odred” Cetinje neke su od škola čije će učenike ugostiti kolektiv škole “Ilija Kišić”.

Picerija i restoran

Svečano otvaranje igara zakazano je za 13. oktobar u sali za fizičko vaspitanje u školi u Zelenici, najavljuje direktor škole, Đorđije Radović

– Goste očekujemo već od podne. U 17 časova je svečano otvaranje. Poslije toga učesnici takmičenja odlaze u hotel “Kapri”, pored Sportskog centra, a ostali gosti ostaće na koktel druženju u školi – navodi Radović.

Ukoliko smještaj u hotelu “Kapri” ne bude dovoljan, učesnicima će biti obezbjeđen privatni smještaj. Škola je u pregovorima i sa hotelom “Palace” iz Zelenike.

Sportski program počeće u subotu, 14. oktobra u 9 časova na terenu FK Orjen u Zelenici, gdje će se takmičari nadmetati u atletskim disciplinama. U isto vrijeme zakazan je i okrugli sto na temu “Osvrt na deceniju inkluzivnog obrazovanja – prednosti i nedostaci, uloga asistenata u nastavi”. Radović očekuje učešće predstavnika Filozofskog fakulteta u Nikšiću, Ministarstva prosvjete, Zavoda za školstvo,  defektologe, psihologe i pedagoge, kao i asistente u nastavi, koji su dio teme ovog Okruglog stola.

U 10 časova zakazani su mečevi u basketu, koji će se igrati u Sportskom centru u Igalu, gdje će se od 14 časova takmičari nadmetati u stonom tenisu i bacanju pikada, a od 15 i u malom fudbalu.

– Dok traju takmičenja imaćemo i prateće programe. Likovna kolonija, gdje će biti nekoliko likovnih umjetnika iz Hercge Novog, koji će pred djecom na štafelajima raditi crteže u pastelu ili akvarelu, jer se mogu brzo završiti. A biće i jedna radionica za kreativno pisanje, koju će predstaviti redakcija školskog lista “Zvono”. Oni će pred učesnicima demonstrirati na koji način opisuju određeno dešavanje, kako prate rad u školi i kako se stvara školski list – objašnjava Radović.

Za treći dan druženja organizatori su pripremili tradicionalni izlet brodićem po hercegnovskom zalivu, koji ove godine uključuje i obilazak gradilišta Portonovi. Nakon toga u školi će biti organozovano proglašene pobjednika, uručivanje pehara i medalja, a biče upruličen i zajednički ručak za sve učesnike.

Rukovodstvo OŠ “Ilija Kišić” započelo je projekat Specijalne olipijade 2008. godine, u saradnji sa tadašnjim ministrom Slobodanom Backovićem i tadašnjim predsjednikom Opštine, Dejanom Mandićem.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code