Od ponedjeljka opet otvorena Vitaljina, granični prelaz sa Hrvatskom

Od ponedjeljka opet otvorena Vitaljina, granični prelaz sa Hrvatskom

1
Podijeli

Granični prelaz sa Republikom Hrvatskom, Kobila-Vitaljina, biće nakon polugodišnje rekonstrukcije na hrvatskoj  strani privremeno otvoren, u ponedjeljak, 18. juna, u 8 h, navodi se na sajtu HAK-a, jedinstvene nacionalne udruge autoklubova, vozača i vlasnika vozila Hrvatske. To je dobra vijest, s obzirom da će tako biti rasterećen drugi veći granični prelaz sa EU, odnosno Hrvatskom Debeli brijeg-Karasovići. Osim toga preko Vitaljine, gdje su lani bile kilometarske kolone, kontrole i prelazak će biti brži.

S obzirom da je odavno neophodna i rekonstrukcija ovog graničnog prelaza na crnogorskoj strani, zanimalo nas je jesu li nadležni u našoj zemlji iskoristili višemjesečnu obustavu prometa da koliko toliko osposobe infrastrukturu na Kobili, ili naprave bar još po jednu traku.

Picerija i restoran

– Upućene su inicijative Upravi za imovinu za hitne intervencije iz kapitalnog budžeta – kazali su Radiju Jadran u  Odsjeku za granične provjere, Sektoru granične policije Uprave policije.

Oni nijesu nadležni da daju informacije oko datuma otvaranja graničnog prelaza na hrvatskoj strani, mada su, kako nam kažu, predstavnici granične policije Hrvatske na sastancima pominjali 1. jul kao mogući termin.

Našem portalu su ranije potvrdili u hrvatskom Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu financija da obimna rekonstrukcija Vitaljine vrijedi  25 miliona kuna ( 3,3 miliona eura ).

“Budući granični prelaz imaće 4 trake, dvije ulazne i dvije izlazne, sa promjenljivom signalizacijom. To će nedvosmisleno uticati na povećanje protoka saobraćaja, a samim tim i smanjenje gužvi u dane vikenda, blagdana i turističke sezone. Nakon zatvaranja prelaza, 15. septembra, u okviru nastavka radova biće izrađen ukupan plato i objekti na prelazu”, precizirali su u hrvtaskom Ministarstvu.

1 komentar

  1. Valjda o ovakvim stvarima cg građane treba informisati ‘domaće’ ministarstvo, čemu između ostalog i služi. Kakva je to (ne)saradnja sa susjedima pa se opet ponavlja situacija da mediji moraju tražiti info u službama druge države

    19

Ostavite komentar

*

code