Od ponoći predizborna ćutnja: Nema akreditovanih domaćih i stranih posmatrača

Od ponoći predizborna ćutnja: Nema akreditovanih domaćih i stranih posmatrača

2653
20
Podijeli

Predizborna tišina uoči prijevremenih lokalnih izbora u Herceg Novom, zakazanih za nedjelju, 7. maj, nastupiće večeras u ponoć.

Biračko pravo moći će da ostvari 24.927 građana, koji će odlučivati o mandatima  34 odbornika u lokalnom parlamentu. Glasanje će biti organizovano na 51 biračkom mjestu.

Picerija i restoran

U izbornoj trci su šest partija, četiri građanske grupe i dvije koalicije.

Zanimljivo je da prošireni sastav Biračkih odbora još nije definisan, jer po zakonu učesnici imaju pravu da opunomoćene predstavanike prijavljuju sve do 12 sati prije izbora, odnosno do 19 h u subotu, potvrdila nam je predsjednica OIK-a, Mira Ivanović.

Takođe, ovi loklani izbori u Herceg Novom proteći će bez domaćih i stranih posmatrača. Državnoj izbornoj komisiji niko nije predao akreditaciju, potvrdli su Miri Ivanović u DIK-u.

Da će ovoga puta preskočiti praćenje lokalnih izbora u Novom, Radiju Jadran je potvrdio izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju (CDT), Dragan Koprivica:

– Nemamo sredstava. To je veliki posao. Treba angažovati 100 ljudi u dvije smjene, da se pokriju sva biračka mjesta i obrađuju kompjuterski podaci i programiranja. Naravno da su izbori bitni za Novljane, pa i za nas, ali to su značajna finansijska sredstva, koja nijesmo uspjeli da obezbijedimo – kazao nam je Koprivica podjećajući da nije prvi put da na nekim lokalnim izborima nema posmatrača. Ni u Herceg Novom ih prije dvije godine nije bilo.

Inače, OIK  je 13. aprila žrijebanjem  odredila zbirnu izbornu listu, na kojoj je utvrđen sljedeći redosljed:

1. Bokeljski demokratski savez – nosilac liste Stevan Lepetić

2. Novska lista, nosilac liste dr Savo Marić

3. DPS Herceg Novi Sigurnim korakom za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović – nosilac liste Petar Porobić

4. Socijaldemokrate Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi, nosilac liste Tatjana Fanfani

5. Demos – Pravo na budućnost – Za Herceg Novi, nosilac liste Marko Mirjanić

6. Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj – nosilac liste Aleksandar Škobalj

7. Crnogorska – nosilac liste Milan Lakićević

8. Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele, nosilac liste Stevo Katić

9. Koalicija Demokratski front – Novi ili on, nosilac liste Simonida Kordić

10. Izborna lista SNP – Socijalistička narodna partija Herceg Novi – Ustani i pobijedi, samo za Novi, nosilac liste mr Danijela Đurović

11. Građanska grupa Izbor – Izbor-Novi da, nosilac liste Dušan Radović Krušo

12. Koalicija SDP/URA -Vazda – nosilac liste Dragan Šimrak

20 Komentari

 1. Izbori nisu samo pravo na glas i slobodan izbor vec i duznost. Duznost koju svako od nas treba da oseca prema sebi, svojoj deci i svom gradu, odakle god bio. Pa makar ih sve u nedelju prekrizali i zapljunuli, jedino velikom izlaznoscu se pokazuje gde je kome mesto. I ko god ne izadje na izbore, propagira na neizlazenje ili podlegne pod pritiskom nekih Kurti i Murti taj je pljunuo na slobodu i nema se cemu ni nadati niti se ima prava zaliti. Nego cuti, trpi i pogni glavu jer za bolje i nisi.

  43
  3
 2. @Racunica jasna
  Ocigledno nemas veze sa brojevima a kamo li matematikom , bilo je najmanje 10 autobusa ispred dvorane, takodje parking dvorane je bio natrpan vozilima koja nisu iz ovoga grada, isto tako su vozila sa HN tablicama bila parkirana po sred magistrale, izmjesano sa vozilima iz PG, KO , TV ,BD, PV, ŠN… A od ovih nasih “novljana” , par porodica je doslo svak sa svojim autom (tj. otac i majka, cerka , sin = 3 vozila). Zato bi te zamolio da se pustis racunanja , jer takvi kao ti znaju brojati samo novcanice po 50/20 eura i sendvice.

  17
  5
 3. NADAM SE DA ĆE NOVLJANI VAS KAZNITI SVE I NADAM SE DA ĆE IZLAZNOST BITI MANJA OD POLA!
  JER JE PREVIŠE NOVIH IZBORA I ISPIRANJA MOZGA.
  A POGOTOVO KUCANJA PO VRATIMA U VRIJEME KUĆNOG REDA A KUCA MI DIJETE IZ NIKŠIĆA KOJE TRČI ZA TUĐE G….E.
  SVI VI AKTIVISTI KOJI SE NADATE POSLU BJEŽTE OD POLITIKE. S NJOM SE BAVITE KAD STVORITE NEŠTO OVAKOSAMO VAS ISKORIŠĆAVAJU VIDITE LI DA NI ONI NIŠTA NE RADE NO SE SAMO BRUKAJU I NE SPAVAJU MIRNIM SNOM. DUŠA IMA JE ALAVA I ZELJNA VLASTI A JADAN LI JE ONAJ KOJI OĆE DA VLADA.

  9
  8
 4. svako ko mi je drndao po sandučetu i uznemiravao na kućnom pragu ne dajem podršku !
  ma sram vas bilo sa djecom iz kolašina koja za mizernu dnevnicu se bore za vaše za mene sitne interese SRAM VAS BILO!
  i ovi što lažnih 100 e ture u kuvertu e vi ste već pretjerali! i ovi što mijoš traže kontakt telefon pi! pi! pi đe vam je dostojanstvo??? dje???
  ide cijela lista na saučešća, ide svaki lider na liturđiju pi! stidite se i pokajte se!
  znamo mi koji idemo u crkvu ko dolazi u nju. no samo kad je kapmanja! pi! pi! pi!

  10
 5. osmi je na pragu I JEDVA ČEKAM da sedmog prekrižim listić, nego vi političari odakle vam obraz da idete podignute glave? pogotovo vi što ne možete skupiti ni iljadu glasova -mi smo malo misto sve znamo ko je kome i kakav je!!! utripovali ste se da ste sposobni a vidimo sposobnost u nemogućnosti funkcionisanja pa su nam izbori svake dvije godine!
  budu li opet izbori uskoro novljani će vas kazniti žestoko sa bojkotom pa ćete se hvatat za glavu što je izlaznost manja od 50 posto!!!!!!!

  5
  3
 6. Kako će njima sada biti dosadno, pogotovo ovima koji neće dostići ni onih 200 za učestvovanje na izborima a do sada su bili “bitni” i davali izjave i obećavali “brda i doline”.

  17
  1
 7. Jedva cekam da se formira vlast. Programi su mastarija totalna da vidim sta ce ispuniti bilo ko !
  A nas sto ne trcimo za interesima sitnim to bas Interesuje!!!!!

  16
  3
 8. Za Dps su stigla dva autobusa iz pg , a u dvoranu je bilo 2000 ljudi.

  Demokrate su narucile 3 autobusa a u dvoranu park je bilo 500 ljudi.

  Df je narucio 5 autobusa iz pg i 3 iz Trebinja a na trg im je bilo sto ljudi.

  23
  29
 9. ima li neko tacan broj autobusa koji je juce pristigao u herceg novi ? oce li i oni glasati ili su samo dovedeni da se uvelicaju skupovi DPS-a

  33
  17
 10. Ove kampanje su vise dosadile i predaleko je sve poslo. Zar nije sramota da toliko mladih novljana, profesora , doktora se slika i obecava kao i ovi politicari koji nam unistise i obraz i grad i sve… Pa dosta vise ljudi. Politicari neka se brukaju i lazu narod, to im je posao ali vi koji to niste radite u svojoj struci. Vise ne znam sa kim kafu da popijem jer svako nosi neki promo materijal u ruke i o tome bi da prica. UZAS

  34
  6
 11. samo da se vise maknu sa ulica i tv,pomislice da nesto i vrijede,vucaraju onu djecu sa sobom,masu zastavama,primitivno do kraja.,obecavaju sve sto ne mogu uciniti,prelaze iz jedne u drugu partiju,misleci da su sada bolji……….itd,itd divim se onome ko glasa !!!

  22
  6

Ostavite komentar

*

code