Od ponuđene imovine moguć kupac samo poslovnog prostora Vektra Boke

Od ponuđene imovine moguć kupac samo poslovnog prostora Vektra Boke

5
Podijeli

Na posljednji javni poziv za prodaju imovine Vektra Boke 18. januara, stigla je samo jedna ponuda za poslovni prostor Službe računovodstva u Njegoševoj ulici. On je ponuđen za 220 hiljada eura, ali još nije prodat potvrdio je Radiju Jadran predsjednik Odbora direktora Vektra Boke, Milić Popović:

– Komisija će razmotriti ponudu i vidjeti da li uslovi zadovoljavaju da bi prostor bio prodat. Sjednica Odbora direktora trebalo bi da bude održana u narednih deset dana, kada ćemo donijeti odluku – naveo je kratko Popović.

Picerija i restoran

On je dodao da bi tada trebalo da bude poznat i datum narednog javnog poziva za prodaju imovine, istakavši da nemaju u planu snižavanje cijena nekretnina koje su ponuđene.

Podsjetićemo da su na posljednjem javnom pozivu, osim ovog poslovnog prostora, bili ponuđeni i restoran Galeb, po početnoj cijeni od 4,43 miliona EUR, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada EUR, motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada EUR.

Ponuđena imovina bila je ponuđena po početnoj cijeni od 8,4 miliona eura, a zainteresovani su ponude mogli dostavljati do 31. januara.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci.

Privredni sud je krajem februara prošle godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke, koja u ovom momentu slovi u za najvećeg dužnika po neplaćanju poreza i doprinosa na zarade, odnosno lična primanja, sa  2,7 miliona eura. Tzv. „crnu listu“ objavila je Poreska uprava, ali joj je odobren i reprogram duga.

5 Komentari

  1. Ja mislim da Boka ide pravim putem. Sacuvala je vrijednost imovine u ovom turbulentnom vremenu, imaju vrhunski menadzment na celu sa direktorom , a i zadrzali su samo probrani kadar. ako je tacna informacija da ce im Azmont uzeti lokaciju Tamarisa za 4 miliona, a park Boke za 3 miliona , onda Boka pokri sve dugove i sacuva jezgro firme a to je Plaza, Igalo, Moc, Zanjice, Galeb, Dubravu, JRB Budva, desetak vrhunskih lokala, teniske terene na Toploj, Boriće, Boka turist, placeve………. I ko onda može reći da ovaj menadžment nije ozdravio firmu. puna podrška rukovodstvu, bolje svakako nego da su kao u Budvi dopustili da se sve rasproda i naprave zgrade.

    3
    9

Ostavite komentar

*

code