Od sjutra do 20.avgusta XI Guitar Art Summer Fest

Od sjutra do 20.avgusta XI Guitar Art Summer Fest

1110
0
Podijeli

Nastupom Roberto Fabbri Guitar Quartet & Amici String Quartet sjutra veče na Trgu Mića Pavlovića biće otvoren XI Guitar Art Summer Fest u Herceg Novom.

guitar art 16

Tokom pet dana smotre gitare koja je postala prepoznatljivi dio kulturnog ljeta u Herceg Novom uslijediće koncerti, muzičke radionice i izložba.

Picerija i restoran

–  Mnogi moji prijatelji i izvrsni umjetnici učestvovali su na festivalu, a meni je posebno važno to što je Herceg Novi postao i njihovo posebno mjesto. Grad koji im nedostaje i u koji žele da se vrate. Zbog toga ove godine počinjemo novu plovidbu i drugu deceniju Guitar Art Summer Festa. Mnogi gitaristi tek treba da čuju o Herceg Novom – gradu umjetnosti i festivalu koji romantično živi, raste i razvija se. Oni svojim koncertima treba da daju svoj doprinos gradu i da grade novo kulturno naslijeđe svih nas. Na početku druge decenije želimo da ucrtamo put za budućnost i unapređenje. Novski festival sada ima novu perspektivu, put i viziju, a to je da se upiše na mapu najznačajnih ljetnjih festival gitare, saopštio je osnivač i direktor festivala, Boško Radojković.

U utorak, 15. avgusta, na Trgu Mića Pavlovića nastupiće Krajišnik & Tasić Duo, dan kasnije Duo Ponte, u četvrtak Gitarski kvartet Mineapolis, u petak Darko Bageski. a posljednjeg dana festivala Ivana Cikić & Petak Dobričanin. Svi koncerti počinju u 21 sat i ulaz je besplatan.

U okviru Guitar visual art programa biće predstavljene fotografije Milana Živkovića, u galeriji “SueRyder”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code