Početna Društvo Od sjutra kampanja “Kad pijem ne vozim”: Pojačane kontrole, ali i kazne

Od sjutra kampanja “Kad pijem ne vozim”: Pojačane kontrole, ali i kazne

4

Kampanja Uprave policije i Pivare Trebjesa AD Nikšić – “Kad pijem, ne vozim” počinje sjutra i trajaće do 1. septembra. Cilj kampanje je da u narednom periodu bude manje saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama i teškim tjelesnim povredama koje uzrokuju vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

“Iako je policija umnogome doprinijela da broj smrtno stradalih lica na crnogorskim drumovima u posljednjih deset godina bude smanjen za 50%, cilj je sačuvati što više života u saobraćaju. Stoga Uprava policije i Pivara Trebjesa žele da građane podsjete na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju, jer je upravo ljudski faktor vodeći uzrok saobraćajnih nezgoda koje nerijetko imaju fatalne posljedice”, navode u Upravi policije.

Akcenat kampanje je na prevenciji, radi podizanja svijesti građana da se zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju propisi moraju poštovati. Vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola imaju povećano samopouzdanje a smanjen osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežano zapažaju i imaju sporije reakcije, te precjenjuju svoje sposobnosti i postaju neoprezni.

“Policija će kažnjavati vozače koji ne poštuju zakon i ovakvim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju”, ističu u policiji.

Kontrola će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama. Kontrole vozača biće pojačane u večernjim i dnevnim časovima.

Saobraćajni policajci će vozačima na crnogorskim drumovima, kao i građanima koji budu prisustvovali festivalima Sea Dance u Budvi i Lake fest u Nikšiću, dijeliti osvježivače vazduha za vozila koje je uradila Pivara Trebjesa, sa porukom kampanje „Kad pijem, ne vozim“, kako bi ih stalno podsjećali na rizike koje sa sobom nosi upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Važan segment kampanje čini i TV spot, koji je Uprava policije izradila u saradnji sa Pivarom Trebjesa i Fakultetom vizuelnih umjetnosti u Podgorici, kao i bilbordi kampanje koji su postavljeni u više crnogorskih gradova. Pivara Trebjesa će, u znak podrške zajedničkim aktivnostima koje sprovodimo u kampanji, policiji i ove godine donirati pet alkometara.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code