Početna Društvo Od sjutra koordinisana akcija humanitarnih organizacija, volontera i Opštine Herceg Novi

Od sjutra koordinisana akcija humanitarnih organizacija, volontera i Opštine Herceg Novi

6

Zbog pooštravanja epidemioloških mjera za Herceg Novi, sve većeg broja oboljelih od kovida, te povećanja broja građana pod mjerama samoizolacije, u Velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi danas je održan sastanak nadležnih opštinskih sekretarijata, volontera i humanitarnih organizacija, kako bi svi zajedno spremno odgovorili na izazove koji nam predstoje. To su dostava pomoći, prehrambenih paketa i ljekova za sve one koji budu u stanju socijalne potrebe, saopšteno je iz lokalne uprave.

Foto: Služba za informisanje OHN

Sastanak je održan uz prisustvo predstavnika Crvenog krsta Herceg Novi, organizacija “Kolo srpskih sestara” i “Miholjski zbor”, humanitarke Zorice Drakulić Vidaković i njenih saradnika, Turističke organizacije Herceg Novi, te poslanice u državnom parlamentu i odbornice u lokalnoj skupštini dr Tamare Vujović.

Kako je istakla dr Vujović, epidemija je, pored mnoštva negativnih posljedica, iznjedrila osjećaj međuljudske solidarnosti i želje da se pomogne onima koji su u nevolji. U Herceg Novom ima puno ljudi koji se bave humanitarnim radom i koji su osnovali organizacije i udruženja koja pružaju pomoć u hrani i ljekovima, ali i na druge načine, zavisno od mogućnosti.

-Lokalna samouprava je organizovala ovaj sastanak kako bi svi ujedinili snage, ažurirali spiskove i obezbijedili potrebnu logistiku. Ono što se ne smije desiti je da je nekom građaninu potrebna pomoć, a da mi do njega nismo došli. Upravo zbog toga, pozvali smo i Crveni krst Herceg Novi, kao krovnu humanitarnu organizaciju, humanitarce iz našeg grada poput Zorice Drakulić Vidaković i njenih saradnika, organizacije „Kolo srpskih sestara“ i „Miholjski zbor“, predstavnike volontera koji su pomogli tokom prvog talasa pandemije… Dakle, sve one koji bi mogli da daju korisne informacije i način kako da se najbolje organizujemo u situaciji novih epidemioloških mjera- kazala je dr Vujović, uz konstataciju da je sasvim izvjesno da će dostava pomoći u narednim danima, u vidu prehrambenih paketa i ljekova, biti potrebna svim građanima i njihovim ukućanima koji su pod mjerama samoizolacije.

Kako je dr Vujović informisala, biće aktiviran Call centar Crvenog krsta Herceg Novi, na broj 327-320 i 067/419-735, a svi pozivi drugim udruženjima i NVO biće usmjereni ka toj organizaciji. Opština Herceg Novi će pomoći volonterima, logistikom i mandatnom pomoći kako bi ova humanitarna akcija mogla otpočeti već sjutra.

Prema riječima sekretara za društvene djelatnosti i sport Darka Klasića, volonteri Opštine Herceg Novi i humanitarne organizacije će ovog puta imati veći broj učesnika nego prvobitno na početku pandemije. Već danas će biti upućena mandatna pomoć Crvenom krstu Herceg Novi, u visini od 3000 eura, kako bi napravili osnovne baze prehrambenih paketa, a sve sa ciljem da građani koji budu u stanju socijalne potrebe što prije dobiju pomoć.

Klasić je naglasio da ne sumnja da će Novljani i Novljanke i ovog puta pokazati veliko srce i volonterski duh, kako bi svi zajedno pokazali da smo odgovorni i da brinemo jedni o drugima.

6 Komentari

 1. Vise je sama Zorica uradila (i jos radi ) nego svi opstinari zajedno na celu sa predsjednikom .Dal ima masku na slici ili ne je nebitno – ne nose je ni nasi rukoljubi koji se sad pred izbore kao sjetili da oni nekome pomazu – nadam se da narod nije kratke pameti i da se sjeca pocetka pandemija, negiranje pandemije od nasih “ekperata” cak i gore navedene doktorke da se maske ne nose, putovanje na sahrane, nesposobnost a i nezainteresovanost za kovid problem u gradu. Predsjednik nijednom nije otisao na radio Novi pa zamolio svjet da se pridzava propisa (e moralo se udarat kontra DPS-u pa i po cjenu zivota) a kamoli da je jednom otisao do kovid ambulante da vidi sta im treba i kako mu gradjani (njegovi glasaci) stoje satima na vjetormetini za testove. E sad ce oni kao nesto da pomazu ….sve za poene.

  5
  1
 2. Dvije gospodje humanitarke bez maske treba slati po kućama zaraženih da donose pomoć a onda da produže kod zdravih,tako će se svrha svega najbolje sprovesti.A to je da se poveća broj zaraženih.Kako su one hrabre,ne boje se ničega i ne poštuju nista,pih!

  5
  4
 3. Zbog toga sto drzavne i opstinske sluzbe nisu kontrolisale donesene mjere i dovele do ovoga stanja sad ce da se isti organizuju da kao pomazu ???
  A sto niste pomagali i kaznjavali narod zbog ne nosenja maski , okupljanja i zilion stolova i guzvi kroz ugoestiteljske objekte ???

  6
  1
 4. Pretjerali ste sa guranjem Vujovicke, dzaba pokusavate da stvorite od nje nesto sto ne moze biti.Svima nam je jasno da planirate da je isturite za nosioca liste umjesto Katica,ali nas nemojte maltretirat s njom svaki dan.Iskace iz frizidera

 5. Da su nas bolje edukovali za vrijeme DPS-a, odnosno vremena litija, sada se ne bismo ovako retardirano ponasali kao sto se ponasamo.Oni koji su nas okupljali u zbijene redove litija i govorili da se za ulogu Kovid bolesnika placa 100-200 e,da je Covid/19 jedna izmisljotina sada pricaju drugaciju pricu da se cuvamo
  Od onog sto za njih nije ranije postojalo jer im je politici tako odgovaralo. Hvala vam na vasoj humanosti od nekada koja nas je iz free zone dovela za ovo prestizno mjesto po broju inficiranih.Hvala doktorima,svestendtvu i politicarima.Narode misli svojom glavom i cuvajte svoj jedini zivot.

  5
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code