Početna Društvo Od sjutra: Opštinski službenici u novim vozilima

Od sjutra: Opštinski službenici u novim vozilima

10

skoda fabiaHercegnovska Služba komunalne policije i Uprava lokalnih javnih prihoda koristiće od sjutra nova vozila, brendirana i opremljena svjetlosnom signalizacijom. Vozni park biće predstavljen ujutru u 9.30 h, ispred zgrade Opštine.

Opština Herceg Novi nedavno je potpisala ugovor o nabavci vozila sa firmom “AutoČačak Podgorica”, koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu. Dogovoreno je da 13 “Škodinih“ vozila, po cijeni od 167.987 eura (sa PDV-om), budu isplaćena u tri jednake rate u narednih šest mjeseci, bez kamate.

Procedura nabavke novih vozila pokrenuta je nakon obavljene detaljne i kvalitetne analize. Elaborat o ekonomskoj isplativosti i opravdanosti zamjene voznog parka i procjeni vrijednosti postojećih vozila uradio je Centar za finansijske procjene i konsalting iz Podgorice, a takav pristup je novina u praksi rada lokalne uprave.

Vozni park Opštine Herceg Novi je  dotrajao i skup za održavanje. Prosječna starost vozila je 13 godina i većina je u veoma lošem stanju. To je iziskivalo visoke troškove održavanja, otežavalo nabavku rezervnih dijelova, povećavalo potrošnju goriva, a nijesu bili ispunjeni ni osnovni ekološki standardi – objasnio je ranije načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme, Siniša Ćurčija.

Pored toga, vozni park Komunalne policije morao je biti prilagođen odredbama novog Zakona o komunalnoj policiji, prema kojem je Opština u obavezi da ima unificirana vozila, kako po opremljenosti, tako i po izgledu.

10 Komentari

  1. gospodo iz opstine, posto tako vredno trosite nase pare i sad imate nova auta pozivam vas da se provozate krug po Zelenici od skole prema crkvi ,Dzorovom mostu do magistrale.ulice nemamo da prodjemo sve rupa do rupe ,auta polomismo,a tek asfaltirana ulica od mosta do raskrsnice prema crkvi vec rupa do rupe pa vas pitam ko uze pare za ovaj nerad,i ko potpisa ovaj nerad da je uradjen,JEDINO sto se vidi je stalno vozikanje a ucinjenja djela nigde za vidjeti.

  2. PRVI I OSNOVNI zadatak komunalne policije po Zakonu o Komunalanoj policiji, je da cera komunalne sluzbe da rade svoj posao i da vode racuna o gradu! Tu mislim na: Vodovod i Kanalizaciju, Cistocu, Zelenilo… Ljudi, nemojte se igrati… Imate toliko komunalnih policajaca, da neki od njih ne znaju sta ce sami sa sobom. Dajte im malo da procitaju Zakon, mozda im padne sto god na pamet, kako bi savjesno obavljali duznost.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code