OD SJUTRA U NOVOM JEFTINIJI PARKING ZA 20%

OD SJUTRA U NOVOM JEFTINIJI PARKING ZA 20%

216
0
Podijeli

parkingUpravni odbor hercegnovskog JP “Parking servis” usvojio je odluku o novom režimu naplate parkinga, kao i 20 odsto jeftinijem cjenovniku od sjutra do 1. aprila naredne godine. Predsjednica UO Ljiljana Karanović kaže za Radio Jadran da će se parking naplaćivati od 7 do 20 časova, a ne do 21 čas. Novina je da će se od bivšeg restorana „Glicinija” u Njegoševoj ulici do poljoprivredne apoteke „Zožeta” u ulici Save Kovačevića, parking naplaćivati samo od 7 do 16 časova, kako bi se ispoštovali raniji zahtjevi ugostitelja da se taj dio grada “oživi” tokom zimskog perioda. Od režima naplate izuzeta su sva mjesta od bivše Titove vile do ulaska u bazen Instituta.
Kod kupovine paketa karata parkiranje u crvenoj zoni je 50 centi, u žutoj 30, dok karta za čitav dan iznosi 3 eura. Snižene su i cijene parkiranja u garažama za blizu 20%.
Cijena karte u „crvenoj zoni” iznosi 60, a u „žutoj” 40 centi, dok dnevna karta košta četiri eura. Ukoliko se kupi paket od 10 karata, cijena je niža za oko 20 %.
Iz “Novske liste” za sjutra su simbolično, u minut do 12, zakazali press konferenciju, na kojoj će, kako saznajemo, ipak najaviti mirne proteste, zbog parkinga. Predsjednik ove partije, Miloš Konjević je na poslijednjem zasjedanju novskog parlamenta kazao da će predvoditi građane u mirnom protestu zbog odluke koja je tijesnom većinom vladajuće koalicije izglasana. Odnosila se na ukidanje odluke Skupštine iz jula, o povoljnostima za građane Novoga, u parkiranju, koja je “prošla”, kao predlog “Novske liste”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code