Početna Društvo Od sljedeće sedmice 7 prevoznika na međugradskim autobuskim linijama

Od sljedeće sedmice 7 prevoznika na međugradskim autobuskim linijama

1

Iz Herceg Novog bi u međugradskim linijama od sljedeće sedmice trebalo da saobraća 7 autoprevoznika: Autoprevoz Zaton doo, Božur doo, Euroline travel doo, Drum doo, Krivokapić tours doo, Nikšić prevoz doo i Stanišić doo. Oni će saobraćati do Kotora, Andrijevice, Berana, Podgorice, Bara, Ulcinja i Nikšića.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pripremilo je Prijedlog plana o održavanju minimalnog broja polazaka prevoznika u javnom međugradskom linijskom prevozu putnika do 1. oktobra, koji bi trebalo da važi od 1. jula. Ministarstvo je, uzimajući u obzir zahtjeve prevoznika, predloženi akt pripremilo shodno Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.

Napominju da je usljed smanjenog obima saobraćaja u ovom periodu, moguće redukovati sezonske, kao i stalne linije uz smanjenje broja polazaka do maksimalno 50 odsto, vodeći računa o ravnojmernoj prostornoj i vremenskoj raspodjeli polazaka.

Obustavljeni registrovani i ovjereni redovi vožnje u međugradskom linijskom prevozu, prevoznik može naknadno aktivirati po sopstvenoj procjeni, uz prethodno pismeno obavještenje Ministarstvu, tri dana prije otpočinjanja obavljanja prevoza. Jednom aktiviran red vožnje se više ne može obustaviti.

Svi zainteresovani prevoznici mogu dostaviti sugestije na predloženi plan na mejlove dalibor.milosevic@msp.gov.me i bojan.radoman@msp.gov.me. do ponedjeljka.

Nepostupanje prevoznika u skladu sa donesenom odlukom, podliježe brisanju redova vožnje u međugradskom linijskom prevozu.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code