Početna Društvo Od sredine maja počinju proslave polumatura i matura

Od sredine maja počinju proslave polumatura i matura

5

Posljednji IV klasifikacioni period nastavne 2018/2019. godine biće okončan sljedeće sedmice, a školsku godinu trebalo bi da završi 582 učenika u Herceg Novom. Prema sadašnjoj statistici, iz 4 Osnovne škole „izaći“ će 312 polumaturanata, dok bi Srednju školu trebalo da završi 270 maturanata.

OŠ Dašo Pavičić napušta 117 polumaturanata. Proslava polumature će biti organizovana 16. maja u Gradskoj kafani u 19 časova, čemu će prethoditi defile od Dvorane Park parkom Boke do donje terase Gradske kafane. U slučaju kiše, proslava će početi u 20 časova bez defilea.

Istog dana, kraj devetogodišnjeg obrazovanja proslaviće i 64 polumaturanta OŠ Orjenski bataljon iz Bijele. Oni su za mjesto proslave odabrali restoran Olimpija, gdje će program početi u 20 h. Sat prije, u 19 h, polumaturanti će prodefilovati od školskog dvorišta do bivšeg Jadranskog Brodogradilišta. Za dobar štimung u Olimpiji pobrinuće se „Black and white“ bend iz Bijele.

Nakon njih, 23. maja, u donjem dijelu Gradske kafane biće organizovana proslava za polumaturante OŠ Ilija Kišić iz Zelenike. Školu završava 47 učenika. Pola sata prije početka svečanog programa, polumaturanti će kao i prošle godine, prodefilovati od Sat kule, dijelom Njegoševe ulice do Dvorane Park, zatim kroz Park Boke. O muzici će brinuti DJ Čupko, a polumaturanti će imati priliku i da sami zapjevaju u okviru karaoka. Nakon toga, biraće se mis i mister polumature.

Kraj devetogodišnjeg školovanja, posljednji će proslaviti učenici OŠ Milan Vuković. Oni su za žurku 24. maja izabrali zatvorenu diskoteku La Bamba, gdje će program početi u 21 h i trajati do sat iza ponoći.

Kad je riječ o maturskim večerima, noć koja se svake godine očekuje s najviše nestrpljenja je defile maturanata JUSMŠ Ivan Goran Kovačić. Ono je zakazano za 25. maj, kada će od Bellaviste, glavnim gradskim Trgom do Gradske kafane, prodefilovati ove godine 270 maturanata. Nakon toga, svečana večera biće organizovana u Institutu Igalo. Prethodno, maturski ples quadrille biće odigran u podne, 17. maja, na Trgu Nikole Đurkovića.

Kako su nam kazali u školama, nakon maturskih večeri, zasijedaće nastavnička vijeća, nakon čega će maturantima biti uručene diplome.

5 Komentari

 1. Puštite smirom makar one koje to ne zanima da se ne glupiraju tamo.Nijesu sva đeca za to ,ali im je to školska obaveza,a to je van pameti.Nacofraju se ženske i treba im dva momka da ih vode.Profesori prijete ako ne dođu,jer propade cirkus.

  4
  6
 2. I ovo je samo dva puta u zivotu i treba da se proslavi, a realno i ne kosta puno. Srecno maturanti i pustite ove sto im sve zivo smeta! Samo zdravlja i veselja treba i sve je super, a pare ce doci kad tad, i jos ovo, samo se jednom u zivotu ima 15 godina, i zato uzivajte djeco draga!

  19
  2
 3. Proslave su nepotrebne, a mnogi su prinuđeni iako ne znaju đe i zašto idu.Ovo se pretvorilo u nešto što nije u skladu sa našim životom,kao i sbadbe i rođendani,sve kao na filmu,a okle pare….i radi čega.

  20
  13
  • Cus proslave su nepotrebne, ajde makse druze, mature su bukvalno dva puta u zivotu i kad ce da se slavi ako ne sad.Kad je Bog dao zdravlja,srece,novac dodje i ode,ide ljeto zaradice se..Dosta mi je vas sto stalno kukate,a vi maturanti i polumaturanti,neka vam je sa srecom i uzivajte!

   14
   6
  • “Okle pare”?Ta djeca imaju jednom u životu 15 i jednom 19 godina!Neka su živa i zdrava, sve im najbolje želim i neka se lijepo provedu.Imaće kad da se sekiraju u životu, a para će biti, ako bude nas!

   19
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code