Početna Društvo Od srijede upis mališana u vrtić i jaslice

Od srijede upis mališana u vrtić i jaslice

0

Konkurs za upis djece u vrtić i jaslice za školsku 2019/2020. godinu raspisala je JPU „Naša radost“ Herceg Novi. Upis će biti otvoren od 15. maja do 7. juna, a obavljaće se radnim danima u svim vaspitnim jedinicama od 10 do 12:30 časova, kada će se potpisivati i ugovori.

Kako je saopšteno iz ove ustanove, programi na koje roditelji mogu upisati djecu su primarni-cjelodnevni (od 6 do 17 časova), primarni-poludnevni (od 6 do 11:30) i besplatni kraći torsatni program od 15 do 18 časova u vrtiću na Toploj. Ovaj program orjentisan je na pirpremu mališana za osnovnu školu, a namijenjen je djeci uzrasta od 5 godina koja nisu obuhvaćena primarnim programima.

Za upis djeteta koje prvi put dolazi u vrtić roditelji su dužni da dostave   uredno popunjen Zahtjev za upis, izvod iz matične knjige rođenih na uvid, potvrdu o zaposlenju oba roditelja, penzijski ček za roditelje penzionera, kao i potvrdu sa fakulteta za roditelje studente.

Roditelji koji ostvaruju mjesečni prihod po članu domaćinstva u visini minimalne zarade ili u manjem iznosu mogu da dostave potvrdu o tome radi umanjenja cijene boravka djeteta u vrtiću i jaslicama.

Uz to roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice dužni su da dostave potvrdu Centra za socijalni rad. Samohrani roditelj donosi uvjerenje o kućnoj zajednici ili drugi dokaz kojim potvrđuje taj status. Za djecu koja do kraja kalendarske godine pune 5 godina potrebno je donijeti samo Izvod iz knjige rođenih na uvid.

Za mališane koji već idu u vrtić/jaslice upis se obnavlja popunjavanjem Zahtjeva za upis. Donošenje dokumentacije nužno je samo ako je došlo do nekih promjena, a upis važi isključivo za one koji su izmirili svoje obaveze prema vrtiću, zaključno sa tekućim mjesecom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code