OD SUBOTE HERCEG NOVI BEZ RESTRIKCIJA VODE

OD SUBOTE HERCEG NOVI BEZ RESTRIKCIJA VODE

249
0
Podijeli

 

belavista cesmaPunjenje hidrotunela HE Trebišnjica trebalo bi da počne sjutra u 12 h i da se završi do ponoći – potvrdio je za Radio Jadran, šef u direkciji za upravljanje sistemom AD Hidroelektrane na Trebišnjici, Miro Golub. Prema njegovim riječima, za sada nema odlaganja i sjutra bi sve trebalo da bude odrađeno prema unaprijed utvrđenim rokovima.
– Sjutra, u 12 h stavljamo veliki betonski čep na tunel i počinjemo punjenje. Ono će trajati oko 12 sati – kaže Golub. Iz hercegnovskog JP Vodovod i kanalizacija nezvanično smo i ovog puta saznali da bi normalno vodosnabdijevanje za Herceg Novi trebalo da počne u subotu. Ustvari, da bi voda s Plata stigla konavoskim cjevovodom do Debelog brijega treba 3 ipo – 4 sata. Potom još dva do Filterske stanice Mojdež. Onda slijedi ispitivanje, pa punjenje rezervoara i puštanje u gradsku mrežu. To znači da bismo vodu s Plata mogli piti već od petka uveče, odnosno sva područja u opštini imaće normalno snabdjevanje od subote.
Iako se čišćenje hidrotunela privodi kraju, a samim tim okončava i petnaestodnevna agonija restriktivnog snabdijevanja, na sajtu JP Vodovod i kanalizacija još nema nikakvih zvaničnih informacija za potrošače. Proteklih dana veći dio rivijere nije dobijao ni kapi iz lokalnih izvorišta i po 2-3 dana. Jedna cistijerna bila je nedovoljna da utoli svima žeđ.
Ogorčenje mještana raslo je i zbog ignorantskog odnosa čelnika „Voodvoda” prema njihovim apelima i molbama da puste vodu u predviđenim terminima iz lokalnih izvorišta,ili da pošalju cistjernu. Bilo je i psovki, blokade magistrale, svega,čak i dezinformacija da će voda stići 22.juna…Ko je pratio informacije s Radija Jadran, mogao se i posljednjih dana uvjeriti da su bile provjerene.
Nakon svega, jasno je da u Herceg Novom više ne smije da se ponovi ista situacija s restrikcijama vode na pragu sezone. To košta turizam i život grada više od bilo čijih fotelja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code