OD SUDA ZATRAŽENE MJERE ZAŠTITE I DEBLOKADA DEPONIJE

OD SUDA ZATRAŽENE MJERE ZAŠTITE I DEBLOKADA DEPONIJE

129
0
Podijeli

 

Herceg Novi 2Komunalna policija Herceg Novog i pravni zastupnik pokrenuli su sudski postupak i traže mjere zaštite kako bi JP Čistoća omogućili nesmetan odvoz otpada na gradsku deponiju Tisova greda na Ublima, kako je i predviđeno opštinskim odlukama.
Ovo je zaključak sa vanrednog sastanka u komunalnoj policiji, nakon što su mještani Ubala blokirali deponiju, nezadovoljni odnosom lokalne samouprave prema njima.
– Ovim postupkom mještani Ubala ugrozili su ovlašćenja JP Čistoća, narušili javni interes grada, kao i higijensko epidemiološku situaciju u Herceg Novom, jer se usljed nemogućnosti da odvoze otpad na deponiju, smeće se gomila na javnim površinama – rekao je načelnik komunalne policije Zoran Bijelić za Radio Jadran, odmah nakon sastanka. Od Osnovnog suda u Herceg Novom se očekuje izricanje mjera zaštite i u komunalnoj policiji za sad ne razmišljaju o alternativnim mogućnostima za odlaganje otpada, dok ne vide kakva će biti reakcija suda.
Mještani Ubala danas su kako su to i najavili blokirali deponiju Tisova greda, jer kako su rekli ne mogu više da trpe da su građani drugog reda i da se njihovi zahtjevi ne ispunjavaju, iako su bili dogovoreni još u julu prošle godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code