OD TOLERANCIJE DO SENZACIONALIZMA – TURISTIČKA ORGANIZACIJA HERCEG NOVI PODRŽAVA LGBT TURIZAM

OD TOLERANCIJE DO SENZACIONALIZMA – TURISTIČKA ORGANIZACIJA HERCEG NOVI PODRŽAVA LGBT TURIZAM

129
0
Podijeli

Turistička organizacija Herceg Novog podržava ideju da Crna Gora postane otvoreno tržište za turiste iz LGBT populacije.

U hercegnovskoj TO su upoznati da “prema statističkim podacima i iskustvima zemalja Zapadne Evrope i svijeta LGBT turizam donosi ekonomsku korist turističkoj industriji”, pokazalo je istraživanje LGBT Foruma Progres.
Upite foruma Progres dobile su sve Turističke organizacije, kao i ostala turisitčka privreda. Odgovori na njih stigli su iz Izvršnog odbora TO HN, čiji je predsjednik Mirko Mustur za Radio Jadran prokomentarisao, objavljivanje rezultata koji su munjevito preplavili domaće portale.
– Od jedne normalne izjave koja je pokazala da smo normalni i tolerantni ljudi, napravljena je senzacija. Ne pravimo razliku među ljudima koji dođu u Herceg Novi, ni po seksualnoj orjentaciji, niti po vjeri, boji kože, bilo čemu – kazao nam je Mustur.
Ovo je u svijetu jako aktuleno pitanje i zato je možda tolika medijska zainteresovanost, a ovo je i prvi put da TO Herceg Novi odgovara na pitanja iz ankete LGBT Foruma Progres, dodaje Mustur.
Zašto su baš rezultati iz Herceg Novog odabrani da budu prezentovani, a ne i ostali iz svih oblasti turizma, koji su na anketu odgvorali, on nije znao da odgovori.
– Ne znam zašto smo baš mi “stavljeni pod refelektor”, je li to zato što je Herceg Novi u nečijim glavama bauk – zapitao se i sam Mustur.
Inače, iz Foruma Progres su, između ostalog, saopštili da ova lokalna turistička organizacija, kao ni bilo koja druga institucija u zemlji, nije publikovala ništa što bi moglo da se odnosi na LGBT turizam.
Istraživači su se interesovali za stav prema ideji da se nekim plažama u Crnoj Gori dodijeli status gay friendly plaža. U TO Herceg Novi su mišljenja da svi turisti, bez obzira na različitost, treba da imaju jednaka prava po pitanju izbora plaža.
Novska TO nije upoznata o mogućnostima razvoja zdravstvenog i sportskog LGBT turizma u Crnoj Gori, iako podržava apsolutnu jednakost svih gostiju u svim turističkim i ugostiteljskim objektima. Prihvatili su da kao i sve ostale materijale postave, vidljivo, i promotivni materijal sa LGBT ponudom kao i da reklamiraju, u sklopu svojih sadržaja, specijalne ponude za LGBT goste”, zaključuje se u istraživanju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code