Početna Društvo Od tri nagrade “Mladi heroji”, dvije pripale Novljanima, Đorđu Murišiću i Ivanu...

Od tri nagrade “Mladi heroji”, dvije pripale Novljanima, Đorđu Murišiću i Ivanu Marinoviću

7

Pobjednici ovogodišnjeg konkursa “Mladi heroji” su tri mlada stvaraoca, heroja, iz oblasti kulture, umjetnosti i kreativne industrije, kao i društvenog aktivizma. Nagrade iz kategorije “Kultura, umjetnost i kreativna industrija” pripale su učenici rožajske Gimnazije “30 septembar”, Amini Kuč, kao i Novljaninu, reditelju Ivanu Marinoviću.

Nagrada iz oblasti “Društveni aktivizam” otišla je u ruke Đorđa Murišića. Ovaj mladi Novljanin, sa samo 13 godina, susreo se sa dijagnozom oboljenja Non Hočkin limfoma. Put ka izlječenju nije bio lak, a u borbi sa teškom bolešću Đorđe je izašao kao pobjednik, uz podršku porodice i ljekara. Stečeno iskustvo Đorđe je odlučio da iskoristi kroz rad u sklopu Udruženja roditelja djece koja su oboljela od kancera „Fenix Crna Gora“, kako bi edukovao svoje vršnjake, pomogao im i pružio podršku kako bi istrajali u borbi protiv ove opake bolesti. Na putu izlječenja Đorđe se susreo sa brojnim ljudima dobre volje, a među njima je i sadašnja direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević koja mu je sinoć i uručila nagradu.

Konkurs „Mladi Heroji“ su pokrenuli Sea Dance festival i Crnogorska komercijalna banka. Jer, u vremenu kada je dosta primjera narušenih izvornih vrijednosti u društvu, cilj im je pronaći prave mlade heroje u Crnoj Gori i predstaviti ih javnosti kao uzor svojim i budućim generacijama.

7 Komentari

  1. Lijepa vijest i svega dva komentara. Nema prostora da se mudruje, prepire i iznosi negativa, pa nam to onda nije interesantno za komentarisanje 🙂 Dajte malo politike, manipulisanja, necega sto ce nam probudit sujetu i naruzit ego….

    Svaka cast momcima kao i organizaciji uopste… Zivi bili

    13
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code