Početna Kultura Od večeras Dani ruske kulture: Zvijezde beogradskog baleta na Kanli kuli

Od večeras Dani ruske kulture: Zvijezde beogradskog baleta na Kanli kuli

8

Gala koncertom direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Konstantina Kostjukova, uz zvijezde beogradskog baleta, večeras u 20 h na Kanli kuli, biće ozvaničen početak „Dana ruske kulture“.

Kako navode iz TO Herceg Novi, koja je organizator manifestacije u saradnji Opštinom Herceg Novi, JUK Herceg Fest, Ambasadom Ruske Federacije i Ruskim Centrom za kulturu i nauku – Ruski Dom, riječ je o jedinstvenom programu iz oblasti baletske umjetnosti na našim prostorima.

– Program ove gala večeri omogućava publici da vidi dijelove iz najpopularnijih ostvarenja stranih i domaćih kompozitora i da uživaju u ostvarenjima klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta. Ulaz je besplatan.

Program se nastavlja sjutra u Foajeu Dvorane Park, gdje će u 11h biti održan okrugli sto “Ruski jezik i književnost”, nakon kojeg u 17h slijedi projekcija filma “Savjetnik”, u režiji Filipa Jankovskog.

Projekcijom filma “Admiral”, Anrdreja Krančuka, u srijedu u 17h se nastavlja program u Foajeu Dvorane Park, nakon čega će od 20h u hotelu Lazzure biti upriličeno Gastro veče savremene ruske kuhinje sa Innokenty Regentovim kao šefom kuhinje.

Animirani film “Knez Vladimir” u režiji Jurija Kularova biće prikazan u Foajeu Dvorane Park u četvrtak, 13. juna od 17h. Program se od 20 časova seli u baštu Muzeja Mirko Komnenović gdje će uslijediti promocija romana “Jedro nade” Nikole Malovića.

Na velikoj sceni Dvorane Park 14. juna u 18h, klasičnim kompozicijama će se predstaviti Timofej Dolja za klavirom i Aleksandar Kušnarjov, rog. Dan kasnije u Foajeu će od 20h biti upriličen koncert Operosa talenta kada će Nataša Jovović, sopran i Luka Mihajlo Jović, klavir izvoditi ruske klasike.

Svečani koktel zatvaranja festivala “Dani ruske kulture” biće upriličen 16. juna u Restobaru Jadran na Škveru.

Iz TO Herceg Novi napominju da će od 10. do 12. septembra organizovati gostujuće programe u saradnji sa ambasadom Ruske Federacije, i to pozorišnu predstavu iz Sankt Peterburga i izložbu fotografija.

8 Komentari

  1. Dobro ,gospodo,Ceca vam nije dobra a ni ruski balet .Pa cjela Evropa slavi kad može gledati baletane i balerine iz Rusije.Šta je problem palanke,može li se zadovoljiti.Ne.Gdje je problem možda kulturološki,Pitanje identiteta,pa valjda to nije sporno.Radost,zadovoljstvo,radoznalost,igra ,virtuoznost,znanje ,treba li vam?

  2. Ja,ti,on..mi,vi..ali ne i oni…A rupe po putevima,smeće..i ostali problemi su samo naši….Al treba ugodit domaćim rusima.Ne kažem,velika imena,vjerovatno lijep program al dal nam je baš potreban…

    7
    11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code